JavaScript-API

Smakämnen consentmanager.net CMP stöder olika JavaScript API: er för att tillåta webbplatser att hämta samtyckeinformation.

Använda API: n

Använd alltid de offentliga funktionerna som nämns nedan för alla förfrågningar till API: n. Snälla du returnera inte åtkomst till det interna windows.cmpmngr-objektet direkt!

För att skicka eller ta emot information från / till API kan du använda den allmänna funktionen __cmp(...). Denna funktion kan hantera de flesta generiska förfrågningar. Utöver detta erbjuder CMP också offentliga funktioner __tcfapi(...) för IAB TCF v2-överensstämmelse och __uspapi(...) för IAB US Privacy compliance.

Exempelvis:

var x = __cmp('consentStatus');
if(x.consentExists){/* do something */}

API-funktioner

De tre API-funktionerna använder olika parametrar på grund av de olika specifikationerna som dessa funktioner följer. API-funktionerna är:

__cmp( Command, Parameter, Callback, Async )
__uspapi( Command, Version, Callback, Parameter )
__tcfapi( Command, Version, Callback, Parameter )

Observera att för __cmp() alla parametrar utom Command är valfria.

Kommandon

API stöder följande kommandon:

Observera att vårt API kan returnera objekt till TCF v1 + v2-kommandon, som skiljer sig från standarden. Se här för mer information.

Kommando Funktion Beskrivning
getTCData __tcfapi() Skaffa godkännandedataobjekt enligt IAB TCF v2.
noncompliant_getTCData __tcfapi() Skaffa godkännandedataobjekt enligt IAB TCF v2 i händelse av en icke-kompatibel installation av CMP.
getUSPData __uspapi() Hämta samtyckesdatasträng enligt IAB US Privacy Spec.
ping

__cmp()

__tcfapi()

Beroende på den använda funktionen:

__cmp('ping') kommer att returnera falskt.

__tcfapi('ping') kommer att returnera IAB TCF v2-pingobjektet.

addEventListener

__cmp()

__tcfapi()

Lägger till en ny händelse lyssnare. Se detaljer här.

Observera att parametrarna beror på den använda funktionen.

removeEventListener

__cmp()

__tcfapi()

Tar bort en händelse lyssnare. Se ovan.
getCMPData __cmp()

Skaffa ett objekt som innehåller all relevant information om samtycke.

{
 consentstring: "IAB TCF consent string",
 uspstring: "IAB US Privacy String",
 gdprApplies: true/false,
 hasGlobalScope: true/false,
 tcfversion: 0/1/2,
 tcfcompliant: true/false,
 regulation: 0/1/2 (none / GDPR / CCPA),
 purposeConsents: {},
 vendorConsents: {},
 purposeLI: {},
 vendorLI: {}
 googleVendorConsents: {}
}

consentStatus __cmp()

Få samtycke sträng och info om användarval ges. Det returnerade statusobjektet ser ut så här: {'consentExists': true/false, 'consentData': '…'}

Observera att detta gör det inte signal godkännande, men bara om användaren gjorde ett val.

setConsent __cmp() Simulera ett användarklick på accept all (Parameter = 1) eller avvisa alla (Parameter = 0).
setVendorConsent __cmp()

Ställer in samtyckestatus för en viss leverantör. Leverantör-ID och status måste skickas som array via parameter 2, t.ex. __cmp('setVendorConsent',['s30', 1 ]) ställer in samtycke (acceptera) för leverantör s30. Möjliga statusvärden:

0 = avvisa

1 = acceptera

2 = avvisa, räknas inte

3 = acceptera, räknas inte

setPurposeConsent __cmp() Ställer in samtyckestatus för ett visst syfte. Syfte-ID och status måste skickas som array via parameter 2, t.ex. __cmp('setPurposeConsent',[52, 1 ]) sätter samtycke (accepterar) för syfte 52.
exportConsent __cmp() Exporterar samtyckeinformation för dela enhetens samtycke över enheter.
importConsent __cmp() Importerar samtyckeinformation för den här besökaren.
cancelwait __cmp() Stoppa CMP från att vänta på inkommande samtalsimportsamtal.

showScreen __cmp() Visa välkomstskärm (beroende på besökarnas plats / kontoinställning).
showGDPRScreen __cmp() Visa välkomstskärm för GDPR
showCCPAScreen __cmp() Visa välkomstskärm för CCPA
showScreenAdvanced __cmp() Visa inställningshanterare (beroende på besökarnas plats/kontoinställningar). Notera: Du kan använda den andra parametern för att indikera vilken sida som ska öppnas (använd t.ex. "c52" för att öppna sidan för ändamålet c52).
showGDPRScreenAdvanced __cmp() Visa preferenschef för GDPR
showGDPRScreenVendors __cmp() Visa preferensansvarig för GDPR> Sida Alla leverantörer
showCCPAScreenAdvanced __cmp() Visa preferenshanterare för CCPA
showCookies __cmp() Visa kakabord.
close __cmp() Stäng tillståndsskiktet.

setAgeCallback __cmp() uppsättning återuppringningsfunktion för åldersverifiering.
setUserID __cmp()

Ställ in externt användar-ID 1.

setUserID anger det externa ID (ID 2, ID 3) för vilket användaren är känd. getUserID och setUserID båda returnerar ett användar-ID-objekt: {'external': ..., 'external2': ..., 'external3': ..., 'internal': ...}
Obs: Det interna användar-ID är endast tillgängligt om det är aktiverat i CMP-inställningar och efter att "inställningar" -händelse har avbrutits (se CMP-evenemang).

setUserID2 __cmp() Ställ in externt användar-ID 2
setUserID3 __cmp() Ställ in externt användar-ID 3
getUserID __cmp() Få alla användar-ID
checkBlocking __cmp() Kontrollerar om blockerade element kan avblockeras och avblockerar dem.
checkShowScreen __cmp() Kontrollerar om samtyckesskiktet ska visas (igen).

privacyLink __cmp() Omdirigerar besökaren till sidan för sekretesspolicy.
tacLink __cmp() Omdirigerar besökaren till sidan Allmänna villkor.
imprintLink __cmp() Omdirigerar besökaren till sidan om juridiskt meddelande / avtryck.