6. Integrera koden

När du väl har skapat en CMP får du motsvarande CMP-kod från menyn Få kod. Du måste sedan implementera koden på din webbplats eller app på något av följande sätt.

Automatiska kontra manuella CMP-koder

Systemet erbjuder två olika koder som kan användas för att integrera CMP på din webbplats:

Automatisk blockering

• Lätt att installera, bara en kod i
  • Kan orsaka problem med överensstämmelse
  • Kör synkront, webbplatsens hastighet är långsammare
  • Kan orsaka problem med normala webbplatsfunktioner (t.ex. att blockera fel skript)

Du kan läsa mer om Automatisk blockering av koder och kakor här.

Manuell blockering

• Svårare att installera, måste alla skript / iframes justeras
  • Mycket säker / kompatibel om den är korrekt installerad
  • Kör asynkront, webbplatsens hastighet påverkas inte
  • Det är osannolikt att det orsakar problem med normala webbplatsfunktioner (t.ex. blockerar bara skript som du väljer att blockeras)

Vi rekommenderar att du använder manuell blockering för att undvika efterlevnadsproblem!

Integrera koden direkt på en webbplats

Om du inte använder en TagManager på din webbplats måste du implementera koden direkt på din webbplats på något av dessa sätt:

Integrera koden i en webbplats med en Tag Manager

Integrera koden i en Andorid- eller iOS-app

Integrera koden i ett CMS eller Shop-System

Se andra CMS eller Shop-System integrationer.

Integrera CCPA-länken "Sälj inte min personliga information"

För CCPA-överensstämmelse bör du infoga en länk som säger "Sälj inte min personliga information" på din webbplats. Den här länken ska ligga utanför opt-sidan på ConsentManager lager. Se här för mer information om hur du skapar den här länken.

Annan integrationsinformation

Notera: När CMP har skapats kommer koden inte att ändras längre, även om du gör ändringar i CMP-inställningarna.

NÄSTA STEG