9. Bästa metoder: Gå live

För att gå live med CMP på din (a) webbplats (ar) finns det några steg som vi rekommenderar som bästa praxis.

1. Installera testmiljö

För att testa CMP före Go-Live rekommenderar vi att du konfigurerar en testmiljö. Detta bör vanligtvis vara en 1: 1-kopia av din befintliga webbplats. Om testsidan är lösenordsskyddad, se till att ge tillgång till sökroboten.

2. Starta manuell genomsökning

För att få ett första intryck av vad som händer på din webbplats bör du starta en manuell genomsökning av din livewebbplats. Gå därför till Meny> Cookie Crawler> Manuell genomsökning och starta flera manuella genomsökningar. Vi rekommenderar att du startar en genomsökning per sidtyp (t.ex. hemsida, kontaktsida, artikelsida och så vidare). Observera att manuell genomsökning alltid bara besöker den specifika webbadressen som du gav till sökroboten.

3. Börja med ett dolt samtyckslager

För att de automatiska genomsökningarna ska kunna köras måste CMP-koden implementeras på din webbplats. Medan du är i testläge kan du helt enkelt ställa in Meny> CMP: er> Redigera> GDPR-inställningar> Riktade besökare till "Be inte någon besökare om samtycke". På det här sättet kan du implementera CMP på din sida (och fånga live-webbadresser för automatisk genomsökning), medan du inte visar samtycksskiktet för besökarna.

4. Testa funktionaliteten

Innan Go-Live bör du ställa in alla funktioner på din webbplats, särskilt de funktioner som är viktiga för ditt företag (t.ex. kundvagn, betalningsprocess, reklam, spårning, ...). Du kan använda CMP-felsökare konsol för att se om alla koder aktiveras när samtycke ges.

5. Gå live och verifiering

När du har startat live, se till att alla funktioner på din livewebbplats fortfarande fungerar som förväntat och övervaka resultaten noga.

6. Uppföljning

Generellt rekommenderar vi ett uppföljningssamtal med din kontoansvarige ungefär 7 dagar efter direktsändningen. Detta ger möjlighet att ta en titt på siffrorna och svara på frågor som kan ha uppstått efter go-live.