Ändringar av IAB CMP Framework JS API

Viktigt: Om CMP-inställningar används som inte överensstämmer med IAB TCF, kommer systemet automatiskt att inaktivera vissa kommandon. Standard IAB TCF-kommandon (t.ex. getVendorConsents) kommer då endast att finnas tillgängligt via prefixkommandonamn (t.ex. noncompliant_getVendorConsents istället för getVendorConsents). Mer information om TCF-överensstämmelse kan hittas här.

För att möjliggöra mer flexibilitet, har vi lagt till några tillägg till vår implementering av IAB CMP Framework JS API. Dessa är:

Kommando

Beskrivning

__cmp(...)

Den globala __cmp funktionen kommer alltid att returnera objektet / resultatet av kommandot istället för att bara skicka det till återuppringningsfunktionen.

__cmp( … , … , …, async)

Den globala __cmp -funktionen utökas med en fjärde parameter. Om den finns och är inställd på falsk, kommer återuppringningsfunktionen att avbrytas omedelbart och kommer inte att stå i kö.

__cmp("addEventListener", …)  __cmp("removeEventListener", …)

Se avsnitt CMP-evenemang.

__cmp("getVendorConsents", …)

Lika med IAB getVendorConsents men returnerar också customPurposeConsents, customVendorConsents och googleVendorConsents egenskaper

__tcfapi("getTCData", …)

Lika med IAB getTCData men återgår också customPurposeConsents, customVendorConsents och googleVendorConsents egenskaper

Exempelvis:

<script>
  var vendorid = 3; //vendor number 3
  var purposeid = 1; //allow cookies
  var x = __cmp("consentStatus", null, null, false);
  if(typeof(x) == 'object' && "consentExists" in x && x.consentExists)
  {
    //consent data is present, check if consent for vendor is given
    var y = __cmp("getVendorConsents", new Array(vendorid), null, false);
    if(typeof(y) == 'object' && "gdprApplies" in y && (!y.gdprApplies || (y.vendorConsents[vendorid] && y.purposeConsents[purposeid])))
    {
      //everything is fine!
    }
  }
</script>

(Se till att ta bort felaktiga rader när du kopierar texten ovan)

Exemplet ovan visar en exempelkod för hur du kan kontrollera om samtycke strängen finns och om samtycke ges för en viss leverantör och syfte på ett synkront sätt.