Konfigurationsalternativ på klientsidan

För att ändra CMP: s beteende eller design kan du ställa in flera JavaScript-variabler:

Variabel Beskrivning
window.cmp_regulationkey = "GDPR"; Ställ in lagstiftning/föreskrifter för den här användaren (åsidosätter den automatiska upptäckten):
GDPR
GDPRUK
DSGLPD
CCPA
PIPEDA
GDPR
LFPDPPP
PDPA
NDPR
POPIA
PIPA
PDPL
PPA
RPDL
PIPL
PDPAT
ROW (RestOfTheWorld)

window.cmp_privacyurl = "https://www...."; Åsidosätt webbadressen för länken till sekretesspolicy.
window.cmp_imprinturl = "https://www...."; Åsidosätta URL: en för avtryckslänken.
window.cmp_tacurl = "https://www...."; Åsidosätt webbadressen för T&C-länken
window.cmp_target = "_blank"; Åsidosätt målfönstret för sekretesspolicy, avtryck och t & c-länk
window.cmp_logo = "https://www..."; Åsidosätt logotypen som visas i samtyckeslagret.
window.cmp_setlang = "FR"; Åsidosätta standardspråket.

window.cmp_textmacros = {"macroname":"value",

"macroname2": "value", ...};

Ställ in makron som kan visas i alla översatta texter i samtyckesskiktet. För att använda ett makro, vänligen ställ in [mymacro] i texten under Meny> Texter och ställ in värdet som detta makro ska ersättas via JS på webbplatsen med window.cmp_textmacros = {"mymacro":"replaced text"};
window.cmp_stayiniframe = 1; Om den är inställd kommer CMP-koden inte att försöka komma ur en iframe utan istället visa samtyckesskiktet inom denna iframe.
window.cmp_iframecallback = function (){...} Definierar en återuppringningsfunktion som kommer att ringas om CMP laddas i en icke-vänlig iframe.
window.cmp_dontloadiniframe = true; Ange om CMP ska tillåtas ladda i en iframe eller inte. Om den är inställd på falskt laddas inte CMP i iframe. Om den är satt till (standard) laddas CMP också i iframes.
window.cmp_noscreen = true; Om den är satt kommer CMP inte att visa samtycksskärmen automatiskt (standard = falsk).
window.cmp_proto = "https:"; Åsidosätt det använda protokollet för anslutningen. Standard är "https:"
window.cmp_params = "..."; Lägg till ytterligare parametrar till CMP, t.ex. '&usedesign=1234' (Obs! Denna variabel är inställd i din stubkod.)

window.cmp_nogam = true;

window.cmp_notealium = true;

window.cmp_nofacebook = true;

Ställ in det till sant för att inaktivera automatisk skapande av datalager / vidarebefordra samtyckeinformation till Google TagManager, Tealium TagManager eller Facebook.

window.cmp_datalayername = "...";

Ange namnet på datalagervariabeln (standard är "dataLayer").

window.cmp_block_inline = true;

(Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet så att de blockerar / inte blockerar inline-skript om de innehåller document.cookie. Standard: sant
window.cmp_block_unkown = true; (Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet så att det blockerar / inte blockerar okända skript / iframes / bilder. Standard: sant
window.cmp_block_sync = true; (Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet för att blockera / inte blockera synkrona skript. Standard: sant
window.cmp_block_img = false; (Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet för att blockera / inte blockera bilder. Standard: falsk
window.cmp_block_samedomain = false; (Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet för att blockera / inte blockera skript / iframes / bilder från samma domän. Standard: falsk
window.cmp_block_ignoredomains =
["domain1.com","domain2.net","domain3.org"];
(Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet så att det inte blockerar skript / iframes / bilder från dessa domäner.

window.cmp_block_ignorepaths =

["domain1.com/path/to/ignore","domain2.com/path"];

(Endast automatisk blockeringskod) Ställ in systemet så att det inte blockerar skript / iframes / bilder från dessa domäner med dessa sökvägar.
window.cmp_preview_accept = true; Om den är inställd på sant sparar användarnas val automatiskt om du accepterar en förhandsgranskning (blockering av dynamiskt innehåll) (kryssrutan inaktiveras).
window.cmp_preview_minheight = 200;
window.cmp_preview_minwidth = 100;
Ändrar ett elements minimihöjd / bredd för att vara berättigad till förhandsgranskning (blockering av dynamiskt innehåll). Standard är 300x300.
window.cmp_preview_vendor_XX = "300x300"; Aktiverar förhandsvisningar för alla blocketelement hos en leverantör som ges av XX(t.ex cmp_preview_vendor_s199 för leverantör s199).

Denna variabel används vanligtvis för att aktivera förhandsvisningar för <script> element för vilka systemet inte automatiskt kan upptäcka storleken.

window.cmp_preview_urlmatching =

[{'match':'mydomain.com', 'preview':'300x300'}, ...];

Aktiverar förhandsvisningar för alla element som inkluderar en URL (som src eller href-attribut) som matchar en post från den listan. Variabeln är en array av objekt. Varje objekt har två egenskaper:

matcha - Strängen som ska hittas i elementets URL

förhandsgranskning - Instruktion för förhandsvisningsstorleken.

Denna variabel används vanligtvis för att aktivera förhandsvisningar för <script> element för vilka systemet inte automatiskt kan upptäcka storleken.

window.cmp_preview_vendor_xx_class = "...";

Talar om för systemet var en förhandsvisning ska placeras (css-väljare).

window.cmp_waitforimport = 3000; Uppmanar CMP att fördröja startperioden med maximalt x millisekunder och vänta på inkommande samtal till __cmp('importConsent',...). Väntetiden kan hoppas över genom att ringa __cmp('cancelwait');
window.cmp_disablesubchecks = true; Berättar för den automatiska koden att sluta titta efter ändrade element efter att webbplatsen är fulladdad.
Standard = falskt
window.cmp_custombutton = true; Aktiverar en anpassad knapp.
window.cmp_custombutton_name = "..."; Titel (etikett) för den anpassade knappen.
window.cmp_custombutton_pos = 0; Position där knappen ska sättas in. Börjar på 0 för den första positionen
window.cmp_custombutton_screen = 2; Definiera var knappen ska vara synlig.
0 = Knappen synlig på välkomstsidan och sidan med anpassade inställningar
1 = Knapp synlig endast på välkomstsidan (standard)
2 = Knappen visas endast på sidan med anpassade inställningar
window.cmp_custombutton_vendors = [...]; Leverantörer som ska aktiveras när knappen klickas.
window.cmp_custombutton_purposes = [...]; Ändamål (och tilldelade leverantörer) som ska aktiveras när knappen klickas.
window.cmp_custombutton_logic = 0;

Ställ in beteendet för den anpassade knappen:

0 - Knappen är alltid klickbar

1 - Knappen kan bara klickas om alla ändamål anges i window.cmp_custombutton_purposes är redan aktiverade

2 - Knappen kan bara klickas om alla leverantörer är listade i window.cmp_custombutton_vendors är redan aktiverade

3 - Knappen kan bara klickas om alla ändamål och alla leverantörer är listade i window.cmp_custombutton_vendors och window.cmp_custombutton_purposes är redan aktiverade

4 - Knappen kan bara klickas om minst ett syfte anges i window.cmp_custombutton_purposes är redan aktiverat

5 - Knappen kan bara klickas om minst en leverantör är listad i window.cmp_custombutton_vendors är redan aktiverat

6 - Knappen kan bara klickas om minst ett syfte eller minst en leverantör finns med window.cmp_custombutton_vendors och window.cmp_custombutton_purposes är redan aktiverat

7 - Knappen kan bara klickas om minst ett syfte och minst en leverantör finns med window.cmp_custombutton_vendors och window.cmp_custombutton_purposes är redan aktiverat

window.cmp_custombutton_behavior = ...;

Ange beteende för klick:

0 - (standard) Aktivera alla leverantörer/ändamål som anges i cmp_custombutton_purposes och/eller cmp_custombutton_vendors. Aktivera leverantörer som är tilldelade något av syftena som anges i cmp_custombutton_purposes.

1 - Samma som 0 men aktivera inte leverantörer baserat på ändamålstilldelning.

2 - Aktivera alla leverantörer

3 - Aktivera alla ändamål

4 - Aktivera alla leverantörer och alla ändamål

5 - Inaktivera alla leverantörer/ändamål som anges i cmp_custombutton_purposes och/eller cmp_custombutton_vendors. Inaktiverade leverantörer som är tilldelade något av ändamålen som anges i cmp_custombutton_purposes.

6 - Samma som 5 men inaktivera inte leverantörer baserat på ändamålstilldelning.

7 - Inaktivera alla leverantörer

8 - Inaktivera alla ändamål

9 - Inaktivera alla leverantörer och alla ändamål

window.cmp_custombutton_stayopen = ...;

false - (standard) Stäng samtyckeslagret efter att åtgärden har utförts

true - Stäng inte samtyckesskiktet efter att åtgärden utförts.

window.cmp_consentmode_timeout = 500; Ställ in wait_for_update timeout för Googles samtyckesläge.
window.cmp_storage_name_default = "..."; Åsidosätt standardnamn för cookie/lokal lagring för samtyckesinformation.
window.cmp_storage_name_cpc = "..."; Åsidosätt standardnamn för cookie/lokalt lagring för ändamålsmedgivanden.
window.cmp_storage_name_cvc = "..."; Åsidosätt standardnamn för cookie/lokalt lagringsutrymme för leverantörens samtycke.
window.cmp_storage_name_ccc = "..."; Åsidosätt standardnamn för cookie/lokal lagring för komprimerad samtyckesinformation.
window.cmp_cookie_path = "/"; Åsidosätt cookie-sökväg.
window.cmp_pur_enable = true; Måste ställas in på sant för att aktivera betala-eller-acceptera-lägen. När du använder den integrerade contentpass-modulen ställs detta automatiskt in på sant.
window.cmp_pur_loggedin = false; Signalera till CMP om användaren är inloggad som en betald användare eller inte.
window.cmp_pur_mode = 0;

Ställer in hur CMP ska behandla besökare med befintliga val. Ställ in på 0 för att signalera till CMP att besökare med befintliga val som inte accepterade alla leverantörer ska presenteras med samtyckeslagret igen.

Ställ in på 1 för att signalera till CMP att besökare med befintliga val som inte accepterade alla leverantörer inte ska presenteras med samtyckeslagret igen.

Ställ in på 2 för att signalera till CMP att besökare åtminstone bör acceptera ett visst antal leverantörer och/eller ändamål. Leverantörer/ändamål definieras via window.cmp_pur_purposes och window.cmp_pur_vendors ger en rad ändamåls- eller leverantörs-ID:n.

window.cmp_disable_spa = 1;

Undertrycker kontroller för URL-ändring i SPA.

window.cmp_company_name ="...";

window.cmp_company_addr1 ="...";

window.cmp_company_addr2 ="..."; window.cmp_company_zip ="..."; window.cmp_company_place ="..."; window.cmp_company_country ="..."; window.cmp_company_tel ="..."; window.cmp_company_mail ="..."; window.cmp_company_url ="..."; window.cmp_company_descr ="...";

Åsidosätter kontrollerinformationen (företagsinformation).

window.cmp_dpo_name ="...";

window.cmp_dpo_tel ="...";

window.cmp_dpo_mail ="...";

window.cmp_dpo_url ="...";

Åsidosätter DPO-informationen.

För att åsidosätta inställningarna i AMP, lägg till variabelnamnen som parametrar i AMP: s samtyckningsadress (t.ex. &cmp_privacyurl=https%3A%2F%2Fwww.mywebsite.com%2Fprivacy). Exempel:

Observera att cmp_regulation, cmp_stayiniframe, cmp_proto och cmp_textmacros inte stöds för AMP. För att sätta in makron, använd &cmp_macro_name=value (t.ex &cmp_macro_websitename=myWebsite för att ersätta makro [webbnamn] med "myWebsite").