CMP-felsökningskonsol

För att möjliggöra för utvecklare med bättre syn på vad CMP gör när det gäller kodblockering kan utvecklare använda felsökningskonsolen. För att aktivera konsolen, lägg bara till ?cmpconsole till slutet av webbadressen som du tittar i din webbläsare och uppdatera sidan:

Om du inte kan uppdatera sidan kan du också köra window.cmp_loadconsole() i utvecklarkonsolen för din webbläsare.

Hur kan jag ta reda på varför skript inte fungerar?

Konsolen visar alla element (skript, iframes, bilder, ...) på sidan som är blockerad, aktiverad (avblockerad) eller ignorerad. För alla element ser du leverantören som har identifierats för detta element, syftet och en infotekst.

Följande statusmeddelanden kan hittas:

status Beskrivning
Activated Elementet var blockerat men är nu blockerat och laddat
Searching for vendor Elementet måste analyseras. Systemet söker för närvarande efter leverantören. Klicka på listan igen efter några sekunder för att se den senaste statusen. Om statusen fortsätter betyder det att säljaren inte kunde identifieras (se nedan).

Cannot be activated.
Vendor could not be identified.

Se till att leverantören är listad i din leverantörslista (Meny> Leverantörer). Om leverantören är en anpassad leverantör (ID som börjar med "c"), måste du berätta för CMP att detta skript tillhör leverantören genom att lägga till data-cmp-vendor = "c123" (där c123 är leverantörens ID) till manuset.
Waiting for consent for vendor xxx Elementet tillhör leverantören x men besökaren har ännu inte gett tillstånd till denna leverantör.
Not prepared for blocking: ... En systemregel förhindrar CMP från att blockera detta element. Detta kommer endast att ställas in när automatisk blockeringskod används.

Antydan: Du kan lägga till ?cmpnoblocking till webbplatsens URL för att förhindra att den automatiska blockeringen aktiveras. Detta kan hjälpa till att felsöka situationer när en blockerad kod resulterar i oväntat beteende.
Du kan lägga till ?cmpnoblock=domain.com för att förhindra att den automatiska blockeringen explicit blockerar "domain.com".

Antydan: Du kan lägga till ?cmpdebug till webbadressen för att få en mer detaljerad utdata i webbläsarkonsolen.