ConsentManager GDPR / CCPA SDK för Android

Du har nu möjlighet ConsentManager SDK för Android-appar implementerar och tillhandahåller funktionalitet för att informera användaren om dataskydd och fråga och samla in samtycke från användaren. Det gör det möjligt för app-utvecklare att enkelt integrera ConsentManager tjänst i deras app.

Stödda standarder

Du har nu möjlighet ConsentManager GDPR / CCPA SDK för Android stöder följande branschstandarder:

• IAB TCF v1
  • IAB TCF v2
  • IAB USPrivacy v1
  • ConsentManager anpassade leverantörer / ändamål
  • Googles ytterligare samtyckesläge (Google AC String)

Hur det fungerar

1. Integrera SDK i appen och konfigurera SDK-inställningarna
  2. När SDK-enheten är sammankopplad i en app kommer SDK att tillhandahålla funktioner för apputvecklaren för att hämta samtyckesdata
  3. Så snart appen startar hämtar SDK automatiskt information från ConsentManager servrar för att förbereda SDK för dess användning.
  4. Det rekommenderas att appen skapar en klassinstans vid start av appen CMPConsentTool. När detta har skapats kommer SDK automatiskt att visa samtyckeskärmen vid behov.
  5. När appen vill behandla personuppgifter, bör den "fråga" SDK om samtycke gavs för det specifika syftet och leverantören.

Installation

Förvar på Bitbucket: https://bitbucket.org/consentmanager/android-consentmanager/src/master/

Gradle

Steg 1. Lägg till jitpack-arkivet i din root build.gradle i slutet av arkiv:

allprojects {
  repositories {
    ...
    maven { url 'https://jitpack.io' }
  }
}

Steg 2. Lägg till beroendet i dina appar build.gradle

dependencies {
  implementation 'org.bitbucket.consentmanager:android-consentmanager:1.2.2'
}

Maven

Steg 1. Lägg till jitpack-arkivet i din build.gradle i slutet av arkiv:

<repositories>
        <repository>
            <id>jitpack.io</id>
            <url>https://jitpack.io</url>
        </repository>
    </repositories>

Steg 2. Lägg till beroendet i dina appar build.gradle

<dependency>
        <groupId>org.bitbucket.consentmanager</groupId>
        <artifactId>android-consentmanager</artifactId>
        <version>1.2.2</version>
    </dependency>

Använda biblioteket

behörigheter

Denna SDK kräver följande behörigheter, se till att lägga till dem i din AndroidManifest.xml:

<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />

Initiera ConsentTool

Med app-start (vanligtvis din viewDidAppear-funktion) måste du skapa en instans av klass CMPConsentTool. Detta hämtar automatiskt nödvändiga data från vår server och avgör om samtycksskärmen måste visas eller inte. Om så är fallet kommer SDK automatiskt att visa samtyckskärmen vid denna tidpunkt, samla in data och tillhandahålla informationen till appen. Instansen kan sedan användas för att få samtyckeuppgifter från SDK för att kunna använda den i appen.

För att initiera ConsentTool, gå till din riktade klass och skapa en instans av CMPConsentTool som visas nedan:

//...
import net.consentmanager.sdk.CMPConsentTool;
//...
public class MainActivity extends AppCompatActivity {
    private CMPConsentTool consentTool;
    //...
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      //..
      consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 123456, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "");
    //.. You can also instantiate the consentmanager with the advertisement id:
    // consentTool = CMPConsentTool.createWIthIDFA(this,123456,"www.consentmanager.mgr.consensu.org", "myFavouriteApp", "EN", "38400000-8cf0-11bd-b23e-10b96e40000d");

}
//...
}

För att skapa förekomsten av CMPConsentTool måste du konfigurera instansen. Du måste ange CMP-ID, serverdomän, ett appnamn och ett språk. CMP-ID och serverdomän finns i din ConsentManager konto under Meny> Hämta kod. Appnamnet kan användas för att distribuera olika appar i ConsentManager rapportering. För språket kan du antingen använda en tom sträng ("") för automatisk upptäckt eller en två-bokstavs språkkod ("EN", "DE", "FR" och så vidare).

Konfigurationsvärdena kan sättas in på olika sätt:

a) SDK-konfiguration via manifest

Lägg till följande rader i din AndroidManifest.xml under avsnitt <application ...> ... </application>:

<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.ID" android:value="1234567" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.SERVER_DOMAIN" android:value="consentmanager.mgr.consensu.org" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.APP_NAME" android:value="MyFavouriteApp" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.LANGUAGE" android:value="EN" />

Om du använder detta sätt att konfigurera, skapa en instans av CMPConsentTool via:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this);
b) SDK-konfiguration via CMPConfig

Lägg till följande rader i din kod:

CMPConfig conf = CMPConfig.createInstance(1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");
consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, conf);
c) SDK-konfiguration via createInstance ()

Lägg till följande rad i din kod:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");

Med SDK

För att kontrollera om en leverantör eller syfte har samtycke kan du använda de två metoderna:

if(consentTool.hasPurposeConsent(this,"52",false))
{
    if(consentTool.hasVendorConsent(this,"s26", false))
    {
        //do something with data
    }
}

Båda metoderna hasPurposeConsent och hasVendorConsent kräver två parametrar:

• id - Sträng av leverantören eller syfte-ID. Observera att leverantörs-ID: n kan ha olika format ("123", "s123" och "c123"), vänligen dubbelkontrollera med Meny> Leverantörer och Meny> Syften i din ConsentManager konto.
  • isIABVendor / isIABPurpose - Om leverantören eller syftet är en leverantör / syfte som följer IAB TCF-standarden, måste du ställa in en sann, annars en falsk.

Kom ihåg: Alla leverantörer som inte tillhör IAB har ID som börjar med "s" eller "c" (t.ex. "s123"); leverantörer som tillhör IAB har ID som inte börjar med "s" eller "c".

Öppna åtkomstskärmen igen

För att låta användaren ändra valen kan du helt enkelt ringa openCmpConsentToolView():

consentTool.openCmpConsentToolView(this);

I vissa fall kan en inbyggd app innehålla webbvisningar för att visa vissa saker som reklam eller innehåll. För att överföra samtyckeinformation från SDK till webbvisningen, använd funktionen:

String consentData = CMPConsentTool.exportCMPData(this);

Detta kommer att exportera samtyckeinformationen och all ytterligare information som behövs av CMP. Du kan sedan skicka den här informationen till CMP som finns i din webbvy genom att lägga till den i URL: en som heter i webbvisningen:

myWebView.loadURL("https://mywebsite.com/....#cmpimport=" + consentData);

Dynamisk innehållsblockering med platshållare webView

Platshållaren viewObject kan implementeras för att få funktionen för dynamisk innehållsblockering här.Du kan skapa vyn med följande metod:

CMPPlaceholder placeholderView = CMPConsentTool.createPlaceholder(getApplicationContext(),CMPPlaceholderParams
                        .ofVendor("${vendorId}"), new CMPPlaceholderEventListener() {

@Override
                    public void vendorAccepted(WebView view) {
                    	//... Actions to trigger if Consent is accepted
                        // Like showing Youtube Video View
                    	}
                    });

Med Wrapper Object CMPPlaceholderParams du kan också skicka valfria parametrar som anpassade texter eller en valfri förhandsvisningsbild. Byggarfunktionerna kallas setCustomplaceholder(String headline, String mainText, String checkboxText, String buttonText) och setOptionalImageUrl(String imageUrl).

Den nödvändiga affärslogiken, när du vill visa vyn och när den inte behöver appliceras av utvecklaren. Du kan skicka erforderliga villkor och åtgärder genom att använda EvenListener Callbacks från CMPPlaceholderEventlistener. Följande obligatoriska evenemang måste implementeras:

Nödvändig: vendorAccepted(CMPPlaceholderView view) { // Your logic }

Frivillig: errorOccurred(String message) { // Error handling }

Anpassade evenemangslyssnare

För att lägga till ytterligare processlogik kan du använda dig av Event Listeners. Följande evenemangslyssnare är tillgängliga:

Namn

Förekommer

OnOpenCallback

Lyssnare efter händelse när CMP öppnade

PåCMPCloseCallback

Lyssnare för händelse när CMP är stängt

OnCPMNotOpenedCallback

Lyssnare för Event när CMP inte behöver öppnas

OnNetworkExceptionCallback

Lyssnare för händelse när CMP har nätverksproblem

OnErrorDialogCallback

Lyssnare för Event när CMP inte kan nå Consentmanager server

CustomOpenActionCallback

Lyssnare för händelse när CMP öppnas

Import/Export samtycke

För att importera eller exportera samtycket kan du använda funktionen exportCMPData(kontextkontext) och importCMPData(Kontextkontext, String cmpData). Kontrollera exemplet nedan:

ConsentString du behöver skicka bör vara base64-kodad.

Delade preferenser

SDK kommer att ställa in de delade preferensvärdena för IAB TCF v1, IAB TCF v2, IAB USPrivacy och Google AC String. Dessa värden kan läsas med följande kod:

Context mContext = getApplicationContext();

SharedPreferences mPreferences = PreferenceManager.getDefaultSharedPreferences(mContext);

SharedPreferences.OnSharedPreferenceChangeListener mListener;

mListener = new SharedPreferences.OnSharedPreferenceChangeListener() {

public void onSharedPreferenceChanged(SharedPreferences preferences, String key) {
                        if (key.equals([Specific Consent Key])) {
                                   // Update Consent settings
                                   }
                        }
            };
mPreferences.registerOnSharedPreferenceChangeListener(mListener);

Följande nycklar definieras:

IAB TCF v1
IABConsent_CMPPresent Boolean: Ställ in på true om en CMP som implementerar denna specifikation finns i applikationen. Ställ in idealiskt av Publisher så snart som möjligt men kan också ställas in av CMP alternativt.
IABConsent_SubjectToGDPR String 1 - (med förbehåll för GDPR), 0 - (inte underlagt GDPR), noll - ej fastställt (standard före initialisering). Justerar med IAB OpenRTB GDPR Advisory. Bestämde mig för att vara String, för att ha den uninitialiserade statusen.
IABConsent_ConsentString String: Samtyckesträng
IABConsent_ParsedPurposeConsents String (av "0" och "1") där karaktären i position N indikerar samtyckesstatusen till syfte ID N enligt definitionen i den globala leverantörslistan. Sträng av medgivande ges för att möjliggöra enkel kontroll. Första karaktär från vänster är syfte 1, ...
IABConsent_ParsedVendorConsents String (av "0" och "1") där tecknet i position N indikerar samtyckesstatus till leverantörs-ID N enligt definitionen i den globala leverantörslistan. Sträng av medgivande ges för att möjliggöra enkel kontroll. Första karaktär från vänster är Vendor 1, ...
IAB TCF v2
IABTCF_CmpSdkID Number: Det osignerade heltal-ID för CMP SDK
IABTCF_CmpSdkVersion Number: Det osignerade heltalversionsnumret för CMP SDK
IABTCF_PolicyVersion Number: Det osignerade heltalet som representerar versionen av TCF som dessa samtycke följer.
IABTCF_gdprApplies Number:

1 GDPR gäller i nuvarande sammanhang

0 - GDPR gör det inte tillämpas i nuvarande sammanhang

unset - obestämd (standard före initialisering)

IABTCF_PublisherCC String: Två bokstäver ISO 3166-1 alpha-2-kod - Standard: AA (okänd)
IABTCF_PurposeOneTreatment Number:

0 - ingen speciell behandling av ett syfte

1 - ett syfte som inte avslöjas

Återställ standard - 0

Säljare kan använda detta värde för att avgöra om samtycke för ett syfte krävs.

IABTCF_UseNonStandardStacks Number:

1 - CMP använde en icke-standard stack

0 - CMP använde inte en icke-standard stack

IABTCF_TCString String: Full kodad TC-sträng
IABTCF_VendorConsents Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger samtyckestatus för leverantörs-ID n + 1; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är samtycke true för leverantörs-ID 1
IABTCF_VendorLegitimateInterests Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger den legitima intressestatusen för leverantörs-ID n + 1; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är legitimt intresse etablerat true för leverantörs-ID 1
IABTCF_PurposeConsents Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - indikerar samtyckesstatus för ID-ändamål n + 1; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är samtycke true för ID för ändamål 1
IABTCF_PurposeLegitimateInterests Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger den legitima intressestatusen för ID n + 1; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är legitimt intresse etablerat true för ID för ändamål 1
IABTCF_SpecialFeaturesOptIns Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - indikerar opt-in-status för special-ID n + 1; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är opt-in true för specialfunktions-ID 1
IABTCF_PublisherRestrictions{ID} String ['0','1', or '2']: Värdet vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger utgivarens begränsningstyp (0-2) för leverantören n + 1; (se typer av utgivningsbegränsningar). t.ex. '2' vid index 0 är restriktionstyp 2 för leverantörs-ID 1. {ID} hänvisar till syftet ID.
IABTCF_PublisherConsent Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - indikerar statusens godkännandestatus för ID-syftet n + 1 för utgivaren när de motsvarar syftena med Global Vendor List; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är samtycke true för ID för ändamål 1
IABTCF_PublisherLegitimateInterests Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger syftet med legitim ränta för syfte-ID n + 1 för utgivaren när de motsvarar syftena med Global Vendor List; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är legitimt intresse etablerat true för ID för ändamål 1
IABTCF_PublisherCustomPurposesConsents Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger statusens godkännandestatus för utgivarens anpassade syfte-ID n + 1 för förläggaren; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är samtycke true för ID för anpassat ändamål 1
IABTCF_PublisherCustomPurposesLegitimateInterests Binary String: Den '0' or '1' vid position n - var nindexering börjar kl 0 - anger statusen för legitimt intresse för utgivaren för ID: s anpassade ändamål n + 1 för förläggaren; false och true respektive. t.ex. '1' vid index 0 är legitimt intresse etablerat true för ID för anpassat ändamål 1
IAB USPrivacy
IABUSPrivacy_String String: Justerar med IAB OpenRTB CCPA-rådgivning. Strängen kodar alla val och information.
Google AC-sträng
IABTCF_AddtlConsent

String: Stämmer överens med Googles tekniska specifikation för ytterligare godkännande.

API-översikt

API

parametrar Returer

Beskrivning

openCmpConsentToolView(

Kontext sammanhang

)

sammanhang: Appens sammanhang ogiltig  Visar en modal vy med samtyckeswebbvyn. Om efterlevnaden accepteras eller avvisas kommer en stängningsfunktion att anropas. Du kan åsidosätta denna stängningsfunktion med din egen. Implementera därför OnCloseCallback och lägg till detta som en parameter. @apiNote användargränssnitt -> exempel: Öppna lager med knappåtgärd

openCmpConsentToolView(

Kontext sammanhang,

På Stäng Återuppringning

)

sammanhang: Appens sammanhang

ring tillbaka: OnCloseCallback som ska anropas när webbvyn stängs av åtgärd

ogiltig Visar en modal vy med samtyckeswebbvyn. Om efterlevnaden accepteras eller avvisas kommer en stängningsfunktion att anropas. Du kan åsidosätta denna stängningsfunktion med din egen. Implementera därför OnCloseCallback och ge den till denna funktion. Denna metod kommer inte att skicka en begäran till consentTool Server igen. Den kommer att använda det sista tillståndet. Om du bara vill öppna samtyckesverktygsvyn igen, om servern ger en svarsstatus == 1 använd checkAndProceedConsentUpdate-metoden @apiNote användargränssnitt -> exempel: Öppna Layer by button action

setCloseCmpConsentToolViewListener(

På Stäng Återuppringning

)

ring tillbaka: OnCloseCallback som ska anropas när webbvyn stängs av åtgärd ogiltig Ställer in en lyssnare. Om efterlevnaden accepteras eller avvisas kommer denna funktion att anropas. Du kan åsidosätta denna stängningsfunktion med din egen. Implementera därför OnCloseCallback och lägg till denna som parameter.

setCustomCmpConsentToolViewAction(

CustomOpenActionCallback customAction

)

customAction: CustomAction som ska anropas, förutom att visa samtyckesverktyget ogiltig Ställer in en anpassad åtgärd till ett serversvar.

setErrorDialogCmpConsentToolViewListener(

OnErrorDialogCallback återuppringning

)

ring tillbaka: OnOpenCallback, som bör anropas, när vyn kommer att öppnas. ogiltig Ställer in en lyssnare. Om överensstämmelsevyn öppnas kommer denna funktion att anropas. Du kan åsidosätta denna öppna funktion med din egen. Implementera därför OnOpenCallback och lägg till denna som parameter.

setNetworkErrorExceptionListener(

OnNetworkExceptionCallback callback

)

ring tillbaka: OnErrorNetworkCallback som måste anropas. ogiltig Ställer in en lyssnare som anropas om ett nätverksfel uppstår.

setOnCPMNotOpenedCallback(

OnCPMNotOpenedCallback callback

)

ring tillbaka: Åtgärden cmpNotOpenedCallback som kommer att anropas ogiltig Ställer in en åtgärd när samtyckeslagret inte kommer att öppnas

setOpenCmpConsentToolViewListener(

Kontext sammanhang,

Knapp gdprButton

)

sammanhang: Sedan Context of App

gdprButton: Knappen, openCmpConsentToolViewListener bör läggas till

ogiltig Ställer in en lyssnare på den givna knappen. Om knappen klickas, kommer en modal vy att visas med samtyckeswebbvyn. Om efterlevnaden accepteras eller avvisas kommer en stängningsfunktion att anropas. Du kan åsidosätta denna stängningsfunktion med din egen. Implementera därför OnCloseCallback och lägg till denna som en annan parameter. Om parametern inte är inställd, men setCloseCmpConsentToolViewListener användes för att lägga till en lyssnare till stängningshändelsen, kommer denna att användas.

setOpenCmpConsentToolViewListener(

Kontext sammanhang,

Knapp gdprButton,

På Stäng Återuppringning

)

sammanhang: Appens sammanhang

gdprButton: Knappen, openCmpConsentToolViewListener bör läggas till

ring tillbaka: OnCloseCallback som ska anropas när webbvyn stängs av åtgärd

ogiltig Ställer in en lyssnare på den givna knappen. Om knappen klickas, kommer en modal vy att visas med samtyckeswebbvyn. Om efterlevnaden accepteras eller avvisas kommer en stängningsfunktion att anropas. Du kan åsidosätta denna stängningsfunktion med din egen. Implementera därför OnCloseCallback och lägg till denna som den sista parametern.

setOpenCmpConsentToolViewListener(

På Stäng Återuppringning

)

ring tillbaka: OnCloseCallback som ska anropas när webbvyn stängs av åtgärd

ogiltig Ställer in en lyssnare. Om överensstämmelsevyn öppnas kommer denna funktion att anropas. Du kan åsidosätta denna öppna funktion med din egen. Implementera därför OnOpenCallback och lägg till denna som parameter.

setOpenPlaceHolderViewListener(

Kontext sammanhang,

Knappknapp,

Strängförsäljare

)

sammanhang: Appens sammanhang

Knappen: En åtgärdsknapp för att skapa platshållarvyn

leverantör: Leverantören som är tilldelad platshållaren

ogiltig Öppnar platshållarvyn vid knappklick för den tilldelade leverantören

kallas denna dag(

Kontextkontext)

sammanhang: Appens sammanhang

boolean: om servern redan kontaktades denna dag Returnerar om servern redan har kontaktats denna dag.

clearAllValues(Kontextkontext)

sammanhang: Appens sammanhang

ogiltig Återställer samtyckesdata

skapaPlatshållare(

Kontext sammanhang,

CMPPPlaceholderParams cmpPlaceholderParams,

CmpPlaceholderEventListener cmpPlaceholderEventListener)

sammanhang: Appens sammanhang

cmpPlaceholderParams:

tilldela nödvändiga platshållarparametrar

cmpPlaceholderEventListener: EventListener Interface för anpassade processfunktioner

CmpPlaceholder: UIView av platshållaren Skapar en platshållarvy för dynamisk innehållsblockering

exportCMPData(kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Sträng: Samtyckessträngen En exportfunktion som kan anropas för att exportera den fullständiga samtyckessträngen som genereras av en ConsentWebView och sparas i delade inställningarna för denna enhet.

getCalledLast(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Datum: Datum när servern senast anropades Ger information om det senaste datumet då servern kontaktades

getConfig()

CMPConfig:

CMPConfig-objekt

Returnerar CMPConfig som är inställd för närvarande

getGoogleACString()

sammanhang: Appkontexten

Sträng: USA Sekretesssträng av leverantörer som sattes igenom consentmanager

Returnerar den amerikanska integritetssträngen som ställts in av consentmanager

getInstance()

CMPConsentTool:

Det initierade singelögonblicket av consentmanager

Returnerar CMPConsentTool. Om du inte har initierat CMPConsentTool innan kommer undantaget CMPConsentToolInitialisation att kastas.

getInstanceUnsafe()

CMPConsentTool:

det initierade singelögonblicket av consent Manager, eller null.

Returnerar CMPConsentTool, eller null om det inte initierades. Den här metoden är osäker eftersom den kan leda till undantag för nollpekare, men om du är säker på att ConsentTool initierades tidigare kan du använda den här metoden utan att behöva fånga felet. Vi rekommenderar att du sparar det returnerade objektet från createInstant-metoden för att använda metoderna i consentManager.

getLastConsentString(

Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Sträng

Den senaste inställda samtyckessträngen

Returnerar det senast givna samtycket, presenterat i base64 av consentManager

getPurposes(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Sträng: Den sträng av syften som sattes igenom consentmanager

Returnerar syftena String, som sattes av consentmanager

getUSPrivacyString(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Sträng: USA:s sekretesssträng av leverantörer som sattes igenom consentmanager

Returnerar den amerikanska integritetssträngen som ställts in av consentmanager

getVendorsString(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

Sträng: Strängen av leverantörer som sattes igenom consentmanager

Returnerar leverantörssträngen som sattes av consentmanager

hasPurposeConsent(Kontextkontext,

Sträng-id,

booleskt ärIABPurpose)

sammanhang: appkontexten

id: ID för syftet

ärIABPurpose: Om syftet är satt av IAB-standard (V1/V2)

boolean

Om syftet har samtycke att sätta cookies

Returnerar, om syftet (id) har rättigheter att sätta cookies

hasPurposeCONsentForVendor(

Kontext sammanhang,

int purposeId,

int vendorId

)

sammanhang: Appkontexten

ändamåls-ID: Syftet id

Leverantörs-ID: Leverantörs-id

boolean

Om ett samtycke ges eller inte

Returer, om samtycke ges för ett ändamål för en säljare

har säljarens samtycke(

Kontext sammanhang,

Sträng-id,

boolesk isIABVendor)

sammanhang: Appkontexten

id: Försäljarens ID

ärIAB-försäljare: om leverantören är inställd av IAB-standard (V1/V2)

boolean: Om säljaren har samtycke att sätta cookies.

Returnerar, om leverantören (id) har rättigheterna att sätta cookies

importCMPData(

Kontext sammanhang,

Sträng cmpData

)

sammanhang: Appkontexten

cmpData: Strängen som kommer att ställas in. ConsentString ska skickas som kodad base64

boolean

Om importen lyckades eller om fel uppstår i strängen

En importmetod som kan anropas för att importera den fullständiga samtyckessträngen som genereras av en ConsentWebView till delade inställningarna för denna enhet.

needsAcceptance(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

boolean: om användaren behöver ge ett samtycke

Returnerar om användaren behöver ge ett samtycke, för att han inte gjorde det tidigare, eller för att samtycke Servern returnerade, att ett nytt samtycke krävs

needsServerUpdate(Kontextkontext)

sammanhang: Appkontexten

boolean: Om consentmanager behöver uppdateras

Om CMPS-inställningarna behöver uppdateras från servern, eftersom de inte var det den här dagen.