ConsentManager GDPR / CCPA SDK för Android TV

Vårt ConsentManager SDK för Android TV appar implementerar och tillhandahåller funktionalitet för att informera användaren om dataskydd och be och samla in samtycke från användaren. Det gör det möjligt för apputvecklare att enkelt integrera ConsentManager tjänsten till deras Android TV-app.

Stödda standarder

Vårt ConsentManager GDPR / CCPA SDK för Android TV stöder följande branschstandarder:

• IAB TCF v1
  • IAB TCF v2
  • IAB USPrivacy v1
  • ConsentManager anpassade leverantörer / ändamål
  • Googles ytterligare samtyckesläge (Google AC String)

Hur det fungerar

1. Integrera SDK i appen och konfigurera SDK-inställningarna
  2. När SDK-enheten är sammankopplad i en app kommer SDK att tillhandahålla funktioner för apputvecklaren för att hämta samtyckesdata
  3. Så snart appen startar hämtar SDK automatiskt information från ConsentManager servrar för att förbereda SDK för dess användning.
  4. Det rekommenderas att appen skapar en klassinstans vid start av appen CMPConsentTool. När detta har skapats kommer SDK automatiskt att visa samtyckeskärmen vid behov.
  5. När appen vill behandla personuppgifter, bör den "fråga" SDK om samtycke gavs för det specifika syftet och leverantören.

Installation

Gradle

Steg 1. Lägg till jitpack-arkivet i din root build.gradle i slutet av arkiv:

allprojects {
  repositories {
    ...
    maven { url 'https://jitpack.io' }
  }
}

Steg 2. Lägg till beroendet i dina appar build.gradle

dependencies {
  implementation 'org.bitbucket.consentmanager:android-tv-consentmanager:1.0.0'
}

Maven

Steg 1. Lägg till jitpack-arkivet i din build.gradle i slutet av arkiv:

<repositories>
        <repository>
            <id>jitpack.io</id>
            <url>https://jitpack.io</url>
        </repository>
    </repositories>

Steg 2. Lägg till beroendet i dina appar build.gradle

<dependency>
        <groupId>org.bitbucket.consentmanager</groupId>
        <artifactId>android-tv-consentmanager</artifactId>
        <version>1.0.0</version>
    </dependency>

Använda biblioteket

behörigheter

Denna SDK kräver följande behörigheter, se till att lägga till dem i din AndroidManifest.xml:

<uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" />
<uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />

Initiera ConsentTool

Med app-start (vanligtvis din viewDidAppear-funktion) måste du skapa en instans av klass CMPConsentTool. Detta hämtar automatiskt nödvändiga data från vår server och avgör om samtycksskärmen måste visas eller inte. Om så är fallet kommer SDK automatiskt att visa samtyckskärmen vid denna tidpunkt, samla in data och tillhandahålla informationen till appen. Instansen kan sedan användas för att få samtyckeuppgifter från SDK för att kunna använda den i appen.

För att initiera ConsentTool, gå till din riktade klass och skapa en instans av CMPConsentTool som visas nedan:

//...
import net.consentmanager.tvsdk.CMPConsentTool;
//...
public class MainActivity extends AppCompatActivity {
    private CMPConsentTool consentTool;
    //...
    @Override
    protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
      //..
      consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 123456, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "");
    //.. You can also instantiate the consentmanager with the advertisement id:
    // consentTool = CMPConsentTool.createWIthIDFA(this,123456,"www.consentmanager.mgr.consensu.org", "myFavouriteApp", "EN", "38400000-8cf0-11bd-b23e-10b96e40000d");

}
//...
}

För att skapa förekomsten av CMPConsentTool måste du konfigurera instansen. Du måste ange CMP-ID, serverdomän, ett appnamn och ett språk. CMP-ID och serverdomän finns i din ConsentManager konto under Meny> Hämta kod. Appnamnet kan användas för att distribuera olika appar i ConsentManager rapportering. För språket kan du antingen använda en tom sträng ("") för automatisk upptäckt eller en två-bokstavs språkkod ("EN", "DE", "FR" och så vidare).

Konfigurationsvärdena kan sättas in på olika sätt:

a) SDK-konfiguration via manifest

Lägg till följande rader i din AndroidManifest.xml under avsnitt <application ...> ... </application>:

<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.ID" android:value="1234567" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.SERVER_DOMAIN" android:value="consentmanager.mgr.consensu.org" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.APP_NAME" android:value="MyFavouriteApp" />
<meta-data android:name="com.consentmanager.sdk.LANGUAGE" android:value="EN" />

Om du använder detta sätt att konfigurera, skapa en instans av CMPConsentTool via:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this);
b) SDK-konfiguration via CMPConfig

Lägg till följande rader i din kod:

CMPConfig conf = CMPConfig.createInstance(1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");
consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, conf);
c) SDK-konfiguration via createInstance ()

Lägg till följande rad i din kod:

consentTool = CMPConsentTool.createInstance(this, 1234567, "consentmanager.mgr.consensu.org", "MyFavouriteApp", "EN");

Med SDK

Se exempel för Android SDK.