Hur integrerar man CMP i en Typo3-webbplats?

Vårt plugin är testat för TYPO3 9.5 LTS, 10.4 LTS och 11.2 tills nu (03-08-2021).

För att implementera CMP-koden på en webbplats som byggs med Typo3 CMS rekommenderar vi att du använder ConsentManager Typo3-förlängning som kan hittas här:

https://extensions.typo3.org/extension/consentmanager_v2

1. Logga in på TYPO3 Backend (t.ex.: https://www.domain.com/typo3/). Domännamnet måste ersättas med det faktiska.

2. Gå till modulen "Admin Tools> Extensions" i panelen till vänster.

3. Klicka på ikonen "Tilläggsöverföring" i tilläggshanteraren.

4. Bläddra bland zip -filen med tillägget och klicka på knappen "Ladda upp". Om tillägget redan är installerat, kolla flaggan "Skriv över".

Kontrollera sedan att tillägget är installerat på systemet.

5. När tillägget har installerats, gå till modulen "Webb> Lista" och klicka på rotsidan för att inkludera tillägget i TS -mallen.

När TS -mallen har redigerats går du till fliken "Inkluderar" och lägger till tillägget till "Inkludera statisk (från tillägg)". Klicka på "Spara" när du är med.

6. När tillägget ingår i TS -mallen, gå till backend -modulen "Consent Manager" för att konfigurera cookie -koden.

7. I modulen "Consent Manager" kan du först se några instruktioner om CMP-ID-generationen som är obligatorisk för att visa cookie-banner. För att konfigurera cookieinställningarna, klicka på "KOMMA IGÅNG" -knappen under instruktionerna. Då omdirigeras du till sidan "Inställningar".

8. Ange CMP-ID (som ska vara obligatoriskt, numeriskt och större än noll), välj blockeringsläget (Automatic/Semi-Automatic) och ange en anpassad HTML-kod (vilket är valfritt) och klicka på knappen "Submit".

9. Du är klar. Gå bara till frontend på webbplatsen (t.ex.: https://www.domain.com/) där domännamnet ska ersättas med det faktiska.

10. Det är allt. Du är redo med plugin.