Hur man integrerar CMP i en WordPress hemsida?

För att integrera din CMP i en WordPress webbplats kan du använda vår WordPress plugin eller infoga din CMP-kod manuellt rekommenderar vi att du använder plugin:

Integration med vårt plugin

1. Logga in på ditt WordPress CMS och klicka på avsnittet Plugins > Lägg till nytt.
  2. På nästa sida söker du efter "consentmanager"- Ladda ner länk på wordpress. Org
  3. Sidan visar matchande plugins. På consentmanager plugin klicka på knappen "Installera nu".

4. När plugin-programmet är installerat och aktiverat hittar du ett nytt objekt i din navigering.

5. Logga in till consentmanager.net och klicka på CMP => Hämta kod, scrolla ner till avsnittet "Leveransdetaljer", kopiera sedan Kod-ID av din CMP:

6. Klistra in din Kod-ID här (att infoga ditt CMP-ID fungerar också istället för ditt Code-ID men vi rekommenderar att du använder Code-ID, eftersom inmatningsfältet CMP-ID kommer att skrivas ut inom en snar framtid):

7. Välj ditt blockeringsläge:

Automatisk kundsida: Javascript-baserad blockering av tredje parts skript listade i din consentmanager konto.

Halvautomatisk klientsida: Blockerar alla skript som du markerat i din kod.

8. Frivillig: När du aktiverar "Göm för administratörer" kommer CMP att avaktiveras för inloggade administratörer. Detta kan vara användbart om du använder en frontend-redigerare som Divi Builder.

9. När du har sparat dina inställningar kommer koden automatiskt att infogas på din sida.

När du använder ett caching-plugin: I undantagsfall kan det finnas vissa designkonflikter med caching-plugins. Om du upplever ovanligt designbeteende, försök att avaktivera din caching-plugin först och kontrollera om frontend-resultatet är bra nu. Om du fortfarande upplever några andra problem, hör gärna av dig: Stöd@consentmanager. Net

Manuell integration med HTML/JavaScript-kod

Vänligen notera: Nedanstående beskrivning är endast giltig för manuell blockeringskod. Om du vill använda automatisk kodblockering, se till att CMP-koden sätts in direkt efter <head> del av din webbplatskod.

1. Logga in på ditt WordPress CMS
  2. Gå till Utseende> Editor
  3. Redigera filen som är ansvarig för rubriken på din WordPress Tema (vanligtvis header.php)
  4. Hitta början på sektion.
  5. Logga in till ConsentManager.net, gå till Hämta kod och kopiera koden från avsnittet "Konfigurera med kopiera och klistra in"
  6. Klistra in CMP-koden direkt efter slutet av avsnitt i din WordPress:

7. Klicka på knappen "Uppdatera fil" för att spara ändringarna.

Automatisk blockering av YouTube och andra element (serversidan)

Du kan hitta ett exempel på hur du kan implementera serversidan blockering av YouTube-videor här.