Hur man rapporterar tekniska fel

Gör så här för att rapportera tekniska fel:

Ge oss detaljer

Försök att replikera problemet. För att lösa problemet måste våra utvecklare kunna prova det själv. Låt oss därför veta allt: När, hur, varför, när inte, hur inte, ... Låt oss veta den exakta webbplatsen, de exakta stegen du gör, webbläsaren och operativsystemet du använder och så vidare. Alla detaljer kan vara till hjälp.

Exportera felsökningsdata från CMP

För att analysera vad som händer kan felsökningsdata från CMP vara till hjälp. Gör så här för att exportera det:

1. Öppna din webbläsare och webbplatsen där problemet uppstår.
  2. Innan problemet uppstår, tryck på F12-knappen för att öppna webbläsarkonsolen.
  3. Se till att du har loggning aktiverad:

4. Replikera stegen tills problemet inträffar.
  5. Kontrollera om det finns fel och varningar i konsolen och skickat dem till oss (markera konsoltexten, kopiera och klistra in den i ett e-postmeddelande eller supportbiljett):

6. Starta processen igen men besök webbplatsen och lägg till? Cmpdebug i URL: en. Detta kommer att be CMP att ge mer information i konsolen.
  7. Replikera problemet med? Cmpdebug i webbadressen, kopiera och klistra in consentmanager konsolutgång till en e-post eller supportbiljett:

Exporterar HAR-informationen

I vissa fall är det nödvändigt att analysera vad webbläsaren skickar. Gå därför in i webbläsarkonsolen> Nätverk> högerklicka på nätverksobjekten och klicka på kopiera alla som HAR:

firefox

Se till att cachelagring är inaktiverad och loggning är aktiverad:

krom

Se till att cachelagring är inaktiverad och loggning är aktiverad:

Felsökning av Google Tag Manager

Om du har problem med en installation inom GTM, vänligen dela din förhandsgranskningsadress med oss:

1. Klicka på högst upp på din arbetsyta versioner.
  2. Hitta versionen du vill dela, klicka Fler åtgärder Snarare och välj Dela förhandsgranskning.
  3. I dialogrutan Dela förhandsgranskning anger du din målwebbplatsdomän (t.ex. https://example.com/.)
  4. Kopiera den resulterande förhandsgranskningsadressen från den angivna rutan.
  5. Klistra in den kopierade förhandsgranskningsadressen i ett elektroniskt meddelande och skicka den till en kollega. Förhandsgranskningsadressen låter användaren ansluta till din webbplats i förhandsgranskningsläge och för att se Tag Assistants felsökningsgränssnitt.

Se här för hela hjälpsektionen för förhandsgranskning:
https://support.google.com/tagmanager/answer/6107056?hl=en