Info
Innehåll

Optimera intäktsgenerering för reklam

Om du är utgivare eller webbplatsägare och din huvudsakliga inkomstkälla är reklam på din webbplats kan vissa inställningar vara till hjälp för att stödja dina reklaminsatser.

Vänligen notera: Beskrivningarna på denna sida är endast inriktade på att öka annonsintäkterna. Kontakta alltid din advokat angående juridisk rådgivning.

1. Leverantörer: Ju mer, desto bättre

Ur monetär synvinkel, ju fler leverantörer du har i din leverantörslista, desto bättre är det. Endast leverantörer som finns i din leverantörslista får trafik och kan bjuda och köpa trafiken. När du lägger till leverantörer bör du fokusera på leverantörer som stöder IAB TCF och / eller är registrerade hos Google:

Viktigt anmärkning: Ju fler leverantörer du använder, desto större blir kakan som vi använder för att lagra samtyckeinformation. Webbläsare och webbservrar har begränsningar vad gäller cookielängd. Vi rekommenderar starkt att du inte använder mer än 200 leverantörer.

2. Se till att alla relevanta syften används

Speciellt när du arbetar med IAB TCF rekommenderar vi att du aktiverar alla 10 IAB TCF-ändamål. I vissa (sällsynta) fall kan det också vara vettigt att möjliggöra speciella ändamål. Också: För att begränsa mängden innehåll på välkomstskärmen, använd stackar (vanligtvis stack 42). Mer information se här.

3. Se till att IAB TCF efterlevs

IAB TCF används för de flesta annonsörer och är därför en viktig del av annonsintäkterna. Vi rekommenderar starkt att du använder IAB TCF när du tittar på annonsintäktsgenerering. När du använder TCF, se till att alla inställningar används på ett kompatibelt sätt. Mer information se här.

4. Optimera din acceptans

För att visa högt betalda personliga annonser är det vanligtvis nödvändigt att besökaren accepterar. Därför bör du använda A / B-testning och designoptimering för att öka din acceptans.

5. Se till att Google kan fungera

För de flesta utgivare är Google AdSense, Google DV36 och Google Adx den viktigaste källan till annonsintäkter. Se därför till att du använder alla inställningar som krävs för att Google ska fungera: Se till att leverantören "Google Advertising Products" finns i din leverantörslista, se till att använda IAB TCF-kompatibel och att använda rätt syften. Mer information se här.

6. Använd Google Limited-annonser

I fall då besökaren avvisar kan Google Limited Ads hjälpa till att visa icke-anpassade annonser istället för att lämna annonsutrymmena tomma. Mer information se här.

7. Aktivera LI-växlar

Aktivera LI-växlar kommer att öka barriären för besökare att välja bort allt och därmed öka "acceptans". Även när du använder Google Limited Ads är det vanligtvis bara meningsfullt om LI-växlar är aktiverade. Mer information se här.

8. Modeller för betalning eller reklam

För webbplatser med unqiue och kvalitetsinnehåll kan utgivare fundera på att inrätta en betal-eller-annonseringsmodell: Besökare kan antingen acceptera reklam på webbplatserna eller betala en liten avgift och få sidan annonsfri. Consentmanager har en integrerad anslutning till innehållspass för att möjliggöra sådana modeller.

Tillbaka till toppen