Textmakron och platshållare

Makron eller platshållare är fördefinierade ord som kan förekomma i en text. Systemet ersätter automatiskt dessa ord med annat innehåll. Makron är skrivna i form av [macroname].

Allmänna makron

Följande makron kan användas för alla texter i CMP:

Makro

Beskrivning

[cmp]

Kommer att ersättas med CMP-namnet från dina inställningar

[CMP]

Kommer att ersättas med cmp-namnet från dina inställningar med stora bokstäver

[host]

Kommer att ersättas med domännamnet för den aktuella sidan besökaren är på (t.ex. www.mysite.com)

[Host]

Kommer att ersättas med domännamnet för den aktuella sidan som besökaren är på med första bokstaven (t.ex. Www.mysite.com)

[domain]

Kommer att ersättas med domännamnet för den aktuella sidan besökaren är på (t.ex. mysite.com)

[Domain]

Kommer att ersättas med domännamnet för den aktuella sidan som besökaren är på med första bokstaven (t.ex. Mysite.com)

[vendorname]

Kommer att ersättas av leverantörens namn. Kan endast användas i texter för förhandsgranskningsskiktet i händelse av blockering av dynamiskt innehåll.

[vendorname-XX]

Kommer att ersättas av säljarens namn på säljaren med ID XX.

[link=privacy]

Kommer att ersättas av en länk till sekretesspolicyn (Obs! Se till att bifoga länktexten med [link=privacy]link text[/link])

[link=tac]

Kommer att ersättas med en länk till villkoren (Obs! Se till att bifoga länktexten med [link=tac]link text[/link])

[link=imprint]

Kommer att ersättas med en länk till det juridiska meddelandet / avtrycket (Obs: Se till att bifoga länktexten med [link=imprint]link text[/link])

[link=cookies]

Kommer att ersättas av en länk till kaklistan (Obs! Se till att bifoga länktexten med [link=cookies]link text[/link])

[link=settings]

Kommer att ersättas av en länk till sidan för avancerade inställningar (Obs! Se till att bifoga länktexten med [link=settings]link text[/link])

[link=vendors]

Kommer att ersättas med en länk till sidan för avancerade inställningar> listan över undersidor leverantörer (Obs! Se till att bifoga länktexten med [link=vendors]link text[/link])

[link=vendorinfo]

Kommer att ersättas av en länk för att visa detaljer om en specifik leverantör. Obs: Makrot kan endast användas i texter med dynamiska innehållsblockerande/förhandsgranskningselement. (Obs: Se till att bifoga länktexten med [link=vendorinfo]link text[/link])

[link=vendorinfo-XX]

Kommer att ersättas av en länk som visar detaljer om leverantör med ID XX. (Obs: Se till att bifoga länktexten med [link=vendorinfo-s30]link text[/link])

[/link]

Avslutar en öppnad länk (se ovan)

[tooltip=...]

Gör det möjligt för texten att visa en verktygstips vid musöverföring / klick. Exempel:[tooltip=Here is my tooltip information]put your mouse here[/tooltip]

Observera att HTML-element inte kan användas i verktygstipset.

[/tooltip]

Avslutar en öppnad verktygstips (se ovan)

[expand=...]

Gör det möjligt för texten att visa ytterligare text vid klick. Exempel: [expand=Read more]Here is more text that is only visible when you click on Read more[/expand]

[/expand]

[vendorcount]

Kommer att ersättas av antalet (antal) leverantörer i leverantörslistan.

Knappmakron

Följande makron kan endast användas i CMP: s välkomsttext:

Makro Beskrivning
[purposes-text] Kommer att ersättas med en kommaseparerad lista över syften som används i din CMP. Kan bara användas i välkomsttexten för det första lagret. Om den används kommer CMP inte längre att visa listan med normala syften i det första lagret.
[purposes-html] Kommer att ersättas med en html-lista (beroende på listinställningar med eller med våra växlar) för ändamål som används i din CMP. Kan bara användas i välkomsttexten för det första lagret. Om den används kommer CMP inte längre att visa listan med normala syften i det första lagret.
[accept] och [accept-link] Kommer att ersättas av knappen acceptera alla / acceptera alla länken. Om makrot används i texten kommer CMP inte längre att visa acceptknappen på den vanliga platsen.
[reject] och [reject-link] Kommer att ersättas med knappen Avvisa allt / Avvisa alla. Om makrot används i texten kommer CMP inte längre att visa acceptknappen på den vanliga platsen.
[save] och [save-link] Kommer att ersättas med spara-knappen / spara länken. Om makrot används i texten visar CMP inte längre spara-knappen på den vanliga platsen.
[settings] och [settings-link] Kommer att ersättas av inställningsknappen / inställningslänken. Om makrot används i texten kommer CMP inte längre att visa inställningsknappen på den vanliga platsen.
[langugageswitch] Kommer att ersättas av språkväxlingsknappen. Om makrot används i CMP kommer den normala språkväxeln inte längre att visas på den vanliga platsen.

Du kan också definiera egna makron med hjälp av konfigurationsalternativ för klientsidan.