Förstå kontostruktur, leverantörer, syften och kakor

In ConsentManager du hittar olika enheter som du kan skapa, aktivera, välja och tilldela varandra.

Kontostruktur

I ditt konto kommer du att kunna skapa en eller flera CMP: er. CMP är roten för alla dina allmänna inställningar, lagliga inställningar och ger dig en unik kod som du behöver implementera på din webbplats.

Du tilldelar sedan en eller flera leverantörer, syften och cookies till denna CMP. Varje CMP kommer också att använda en eller flera mönster.

Syften

Syften är "grupper" av leverantörer. Å ena sidan kommer syften att hjälpa dina besökare att bättre förstå vad en viss leverantör gör (t.ex. marknadsföring, analys, sociala medier, ...). Å andra sidan kommer syftena att hjälpa besökaren att underlätta beslutet genom att aktivera eller inaktivera ett syfte (och med alla leverantörer som tillhör detta syfte) istället för att aktivera / inaktivera varje säljare en efter en.

Leverantörer

En leverantör representerar ett företag eller ett verktyg som används på din webbplats och som antingen anger cookies eller behandlar personuppgifter för besökaren. Vanligtvis kommer den integrerade sökroboten att berätta vilka leverantörer som används på din webbplats och lägga till dem automatiskt i din leverantörslista. Se till att tilldela ett syfte till varje leverantör.

Cookies

Cookies är objekt som leverantörer lagrar på en besökarenhet. Detta inkluderar "normala" HTTP- eller JavaScript-cookies, såväl som andra data (t.ex. lokala lagringsobjekt). Vanligtvis skapar den integrerade sökroboten listan över cookies för dig. Se till att tilldela en leverantör till varje cookie (i fall den automatiska upptäckten av sökroboten inte hittade motsvarande leverantör).

Observera att cookies endast är informativa och inte ändrar sättet om / hur blockeringen görs på webbplatsen. CMP blockerar alltid syften och / eller leverantörer men blockerar aldrig enstaka kakor.