Använda CMP med AMP-webbplatser

Integrera cookie-medgivandet / CMP i din AMP-webbplats

Vänligen notera: För AMP-webbplatser är automatisk blockering av koder och cookies inte möjlig. Alla tredjepartskoder måste därför justeras (se nedan).

För att använda CMP med en webbplats som är byggd med AMP (https://www.ampproject.org/) Följande steg måste göras:

1. Lägg till följande rader i din sektion:

<script async custom-element="amp-consent" src="https://cdn.ampproject.org/v0/amp-consent-0.1.js"></script>
<meta name="amp-consent-blocking" content="amp-ad">

Observera att AMP inte stöder alla funktioner. Här är några exempel på funktioner som inte stöds via AMP:

• Skiktets placering är alltid botten / full bredd
  • Automatisk medgivande via bläddring / navigering är inte möjlig
  • Godkännande är alltid domänspecifik
  • Skiktets storlek är fast, därför är paddningar / kanter begränsade
  • När samtycket har givits kontrollerar AMP det ytterligare beteendet
  • AdBlocking / Uppskjutning är begränsat

Observera att det kommer att finnas en uppdatering av AMP-ramverket i framtiden, vilket gör att AMP fler funktioner.

Blockering av koder om samtycke inte ges

AMP stöder (ännu) inte blockering av specifika leverantörer genom att använda IAB-godkännandesträngen. Detta innebär att du (för närvarande) bara kan använda allmän blockering / avblockering för AMP och inte specifik blockering av leverantör.

För att blockera annonser eller analyskoder från din AMP-webbplats ges inget medgivande, lägg bara till attributet blockera-på-samtycke till din amp-ad eller amp-analytics-element. Exempel:

<amp-analytics data-block-on-consent type="googleanalytics">
</amp-analytics>

För ytterligare information om blockering, se även AMP-referensen: https://amp.dev/documentation/components/amp-consent?format=websites#blocking-behaviors

För mer granulär blockering kan du använda data-block-on-consent-purposes="xxx" attribut, var xxx är ID för ändamålet som ska accepteras. Exempel:

<amp-pixel data-block-on-consent-purposes="c52"></amp-pixel>

Kända problem med AMP

Lagringsgränsen har överskridits

För sidor som finns på AMP-servrarna (t.ex. news.google.com eller ampproject.org) är den nuvarande maximala lagringsgränsen för samtyckeinformation 1200 tecken. Detta inkluderar IAB TCF-sträng, Googles ytterligare samtyckeinformation och lite mer data. Om all data tillsammans överskrider gränsen lagras inga data. Besökaren kommer därför att visas som en ny besökare på nästa sidvisningar och kommer att bli ombedd igen (och igen och igen ...).

För att undvika detta, se till att begränsa antalet leverantörer i din leverantörslista.

Sekretesspolicy URL fungerar inte

Om du lägger till en "dynamisk" URL i dina CMP-inställningar, t.ex. "/path/to/url.com" och förväntar dig att den blir
"https://din-domän/sökväg/till/url.com", detta fungerar inte för AMP-sidor. Du skulle behöva ställa in anpassade konfigurationer på klientsidan (t.ex. window.cmp_privacyurl = "https://www...") och skriva över policyns URL. Se gärna här:
https://help.consentmanager.net/link/101#bkmrk-in-order-to-override