Vad händer när max. hur många sidvisningar per månad nås?

Vissa paket är begränsade till ett visst antal månatliga maximalt sidvisningar. Om ditt konto är begränsat ser du en framstegsfält längst upp till höger på sidan när du är inloggad:

Färgen på fältet indikerar att din användning är "ok": Om fältet är det grön, använder du sidvisningar inom ditt månadsbelopp. Om fältet är det gul or röd, använder du fler sidvisningar än vad paketet tillåter dig och du kommer antagligen att få slut på sidvisningar före slutet av månaden.

Vad gläder sig när mitt konto når det månatliga maximumet?

När det totala månatliga beloppet har nåtts kommer systemet att stoppa leveransen av all CMP på ditt konto. Detta innebär att samtyckesskiktet inte längre visas och besökare inte längre kan acceptera / avvisa databehandling på din webbplats.

Vilka juridiska konsekvenser har detta?

Om CMP inte längre visas på din webbplats kan besökare inte längre ge sitt samtycke (under GDPR) eller utföra opt-out (under CCPA). I de flesta fall har detta inte juridiska konsekvenser: Om lagret inte visas kommer alla tredjepartskoder att vara kvar på din webbplats som standard. Därför kommer ingen databehandling att ske och besökaren kommer att "skyddas". Hur som helst kan det ha juridiska konsekvenser beträffande rätten till information / insyn eller andra rättigheter. Därför rekommenderar vi starkt att uppgradera till ett högre paket om ditt nuvarande paket inte är tillräckligt.

Vilka andra konsekvenser har detta?

Om CMP inte längre visas på din webbplats, behandlas alla besökare som "avvisade" och tredje partens koder på din webbplats kommer att blockeras. Detta innebär att du för tillfället inte har några rapporter i ditt Google Analytics-konto, ingen Facebook-ommarknadsföring, inga sociala delningsknappar och andra tredjepartskoder på din webbplats. Det betyder också att vi inte längre kommer att signalera medgivande via IAB TCF-standarden och dina annonsörer kan därför visa lägre betalda icke-personliga annonser.

När kommer min CMP att återaktiveras?

CMP kommer automatiskt att återaktiveras när nästa månad börjar.

Hur kan jag öka sidvisningarna i mitt konto?

För att använda fler sidvisningar kan du uppgradera ditt konto till ett högre paket. Du hittar uppgraderingslänken i det övre högra hörnet i ditt konto.