Vad är en sidvisning?

Det viktigaste numret för fakturering av nästan alla consent manager paket är PageViews. För att förstå vad/hur vi hittar, här några detaljer.

Vad är en "PageView" / "PageImpression" / "Seitenabruf" / ...?

I alla fall menar vi detsamma: Det är händelsen när en besökare laddar en enda sida där CMP-koden är installerad.

Exempelvis:

Besökare av besökare: Startsida, artikel A, artikel B, artikel C och kontaktformuläret (= 5x1 sidor = 5 sidvisningar)
Besökare B-besök: Artikel C, artikel E och artikel F (= 3x1 sidor = 3 sidvisningar)
Besökare C besöker: Startsidan och lämnar sedan webbplatsen och kommer senare igen till startsidan (= 2x samma sida = 2 sidvisningar)
Besökare D besöker startsidan och uppdaterar sidan 3 gånger (= 4x samma sida = 4 sidvisningar)

I exemplet ovan skulle vårt system ha räknat 5 + 4 + 2 + 4 = 15 PageViews.

Fler detaljer

• En sidvy är inte densamma som en besökare. En besökare besöker vanligtvis flera sidor på din webbplats, därför kommer det att finnas fler sidvisningar än besökare.
  • En sidvy är oberoende av huruvida medgivande lagret visades eller inte.
  • En sidvy räknas på alla sidor som har vår CMP-kod installerad.
  • En sidvy räknas också varje gång användaren klickar på uppdatering eller sidan laddas om av olika skäl.
  • En sidvy från de flesta sökmotors sökrobotar filtreras och räknas inte.

Varför räknar vi PageViews?

Huvudkostnaden för vår tjänst är nätverksinfrastruktur och servrar som vi behöver ha för att leverera CMP-logiken till besökaren. Ju fler sidvisningar en webbplats har, desto fler förfrågningar kommer besökarnas webbläsare att skicka till våra servrar och desto mer serverkapacitet behöver vi.

Varför räknas inte bara när samtyckeslagret öppnade / visades?

Anledningen till att vi räknar sidvisningar och inte besökare eller samtyckesvyer är att våra servrar måste göra samma ansträngning oavsett om samtycksskiktet faktiskt visas på sidan eller inte. Även om lagret inte visas kommer det i bakgrunden att vårt CMP-skript körs, vilket säkerställer att alla tredjepartskoder blockeras och gör att besökaren kan ändra sitt val.

Hur räknas en PageView i en app?

I en appmiljö kommer du att använda vår SDK för att visa samtycksskiktet och utföra nödvändiga uppgifter. SDK kommer att fråga våra servrar en gång om dagen när varje användare startar din app för att ta reda på om inställningarna har ändrats eller om användaren måste se samtycksskiktet igen. Denna fråga räknas som en sidvisning. Därför kan du i en inApp-miljö se "Sidvisningar" liknande "dagligen aktiva användare".