Det automatiska blockeringsläget blockerar automatiskt alla skript och iframes på din webbplats, kontrollera sedan vilka som har samtycke och aktiverar dessa igen. I de flesta fall när det finns ett problem med den automatiska blockeringen beror det på att CMP inte kunde identifiera en leverantör för ett visst skript eller iframe. Isåfall, följ dessa steg för att tilldela de okända domänerna till leverantörerna.

Om tilldelningen av domäner inte är tillräcklig, använd gärna CMP-felsökningskonsolen för att hitta mer information om vilka skript som är blockerade och varför.

Varning för okända domäner

Besökare på dina webbplatser kan ha skadlig programvara eller verktygsfält installerade som injicerar kod på de besökta webbplatserna (vanligtvis reklam). Om så är fallet kan den automatiska blockeringskoden hitta domäner som inte faktiskt installerats på din webbplats. Du kan helt enkelt ignorera dessa domäner.

Utesluter skript / iframes från automatisk blockering

I vissa fall kan det vara nödvändigt att utesluta ett skript eller en iframe från automatisk blockering. För att göra detta, sätt in attributet data-cmp-ab="1" or data-cmp-ab="2" (se här för skillnaden) i skriptet eller iframe-koden. Exempel:

<script data-cmp-ab="1" src="https://..."></script>

I vissa fall blockerar den automatiska blockeringskoden inline-skript och andra element på sidan som krävs. I detta fall kan du justera den automatiska blockeringskoden genom att infoga vissa variabler före koden. Till exempel:

<script data-cmp-ab="1">
  window.cmp_block_inline = false;      //true = blocking of inline scripts
  window.cmp_block_ignoredomains = ["domain1.com","domain2.net","domain3.org"]; // list of domains that should not be blocked
 </script>

För mer information om hur man konfigurerar automatisk blockering se här.