Varför raderar CMP inte befintliga cookies?

Låt oss anta att besökaren går till en webbplats och klickar på accept. Han kommer då att få några cookies i sin webbläsare. Senare öppnar besökaren inställningarna igen och klickar på avvisa. CMP kommer i detta fall inte att ta bort någon befintlig cookie.

Att ta bort kakor senare är tekniskt endast möjligt i begränsad utsträckning (endast möjligt för första parts cookies, inte för alla andra) och det är inte mycket meningsfullt ur ett dataskyddsperspektiv: Om användaren avvisar kommer CMP att blockera tredje parts koder på din webbplats. Detta innebär att kakorna varken läses / skrivs av tredjepartsleverantören eller behandlas på annat sätt. Cookien är alltså en "död" fil på användarens dator som inte har någon funktion. I den meningen är det inte nödvändigt att ta bort cookien.