Arbeta med åldersverifiering

CMP tillåter inte bara att be om samtycke utan också verifiera besökarens ålder genom att fråga sin födelseår, födelsemånad och / eller födelsedag eller ålder. Åldersverifieringen kan användas för att skydda besökare under åldern från databehandling.

Aktivera åldersverifiering

Du kan aktivera åldersverifiering under Inloggning> CMP> Redigera CMP> Visa avancerade inställningar> Juridiska inställningar:

Hur verifiering fungerar

När den har aktiverats i CMP-inställningarna kommer användaren att presenteras med markeringsrutor för att välja antingen födelsedag / månad / år eller ålder. Om inget val görs kommer användaren inte att kunna fortsätta. Om ett val görs kommer CMP att kontrollera om den valda informationen resulterar i en besökarålder på 18 år (inklusive) eller äldre. CMP kommer då att:

a) Om användaren är 18 år eller äldre genereras samtyckedata som vanligt.

b) Om CMP upptäcker att användaren är 17 år och lägre genereras samtycksdata som om användaren har klickat på avvisa-knappen. Detta innebär att användarens samtyckeinformation alltid kommer att vara "inget samtycke", oavsett om användaren klickade på acceptera, avvisa eller göra anpassade val.

Åldersverifiering via JS återuppringningsfunktion

Om en webbplats vill använda en annan ålder eller logik för åldersverifiering kan webbplatsen använda kommandot CMP JS API setAgeCallback för att ställa in en återuppringningsfunktion. När användaren klickar på accept-knappen och åldern måste verifieras, skickar CMP födelse- eller åldersinformation till återuppringningsfunktionen. Återuppringningsfunktionen kan sedan utföra egna kontroller och skicka ett resultat tillbaka till CMP. Beroende på resultatet kommer CMP antingen att be användaren att ändra inställningarna, fortsätta med normal logik eller fortsätta med avslag.

Definition av återuppringningsfunktionen

Återuppringningsfunktionen kommer att anropas med 4 parametrar: År, månad, dag och ålder. Beroende på verifieringstyp (t.ex. visa bara år eller visa år och månad och så vidare) kan dessa parametrar innehålla värdet 0 (noll) i vissa fall.

CMP förväntar sig att återuppringningsfunktionen kommer att omedelbart (vilket betyder, utan asynkron logik som löften) returnerar en av följande statuskoder:

Returkod Beskrivning
0 Ålder verifierad, användaren är under ålder (t.ex. 17 och under)
1 Ålder verifierad, användaren har ålder (t.ex. 18 år och över)
2 Ålder kunde inte verifieras

Exempelkod:

... normal CMP Code ...
<script>
  function myagecallback(y,m,d,a)
  {
    // ... do some calculation ...
    return 1;
  }
 __cmp('setAgeCallback',myagecallback);
</script>

Exempel på arbetsflöde

1. Användaren besöker webbplatsen för första gången, CMP upptäcker att användaren måste be om samtycke
  2. Samtyckeslager är show
  3. (Om användaren inte fyller i åldersinformationen och klickar på acceptera eller Anpassade val> Spara: Åldersmarkeringsrutor är markerade för att informera användaren om att han / hon behöver fylla den för att kunna fortsätta)
  4. (Om användaren klickar på avvisa kan användaren fortsätta utan att ange åldersinformation. I detta fall ringas inte återuppringningen)
  5. Om användaren fyller i åldersinformationen och klickar på acceptera eller Anpassade val> Spara:
    a) Om ingen återuppringningsfunktion är definierad, måste användarens lägsta ålder vara 18 år.
    b) om en återuppringningsfunktion definieras kommer återuppringningen att ringas för att bestämma om användaren är ålder
  6. Beroende på ålder eller resultatet av återuppringningsfunktionen:
    a) Om den beräknade åldern är 17 eller lägre eller om återuppringningsfunktionen återgår 0, samtyckeinformationen skrivs som "inget samtycke".
    b) Om användaren är 18 år eller äldre eller återuppringningsfunktionen återgår 1, samtycksdata skrivs som vanligt (samtycke eller anpassat samtycke)
    c) Om återuppringningsfunktionen återgår 2, markeras rutan för åldersverifiering och användaren kan inte fortsätta.