Arbetar med Facebook Pixels

Om den är aktiverad i CMP-inställningar kan CMP automatiskt kalla Facebooks "fbq" -funktion med samtycke status.

För mer information se Facebooks utvecklar-sida.

Implementera Facebook GDPR Pixel-logik

För att implementera GDPR-logiken för Facebook-pixlar bör du ställa in Facebook Pixel-koden för att återkalla samtycket:

<script>
  //your existing facebook code:
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

// this line is new:
  fbq('consent', 'revoke');

// rest of your existing facebook code:
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

På detta sätt kommer Facebook inte automatiskt att ställa in cookies eller bearbeta data. CMP kan sedan aktivera denna spårning senare.

CMP skickar automatiskt samtycke = beviljningsstatus när CMP> Inställningar> Visa avancerade inställningar> Facebook är aktiverad (bild 1 nedan) och Facebook väljs som anpassad leverantör i CMP: s inställningar för vitlista (bild 2 nedan):

Observera: Lägg inte till Facebook manuellt som en ny leverantör utan använd alltid den befintliga Facebook-vedorn från listan för att säkerställa att funktionerna fungerar korrekt.