Arbetar med Facebook Pixels

Om det är aktiverat i CMP-inställningarna kan CMP automatiskt anropa Facebooks fbq funktion med samtyckesstatus.

För mer information se Facebooks utvecklar-sida.

Blockerar Facebook

För att blockera Facebook-pixlar med manuellt blockeringsläge, lägg till type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s7" till Facebook-koden enligt följande:

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s7">
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

Kompatibilitet med Facebook-evenemang

För att öka kompatibiliteten med andra (synkrona) Facebook-evenemang eller samtal till fbq-funktion kan du lägga till följande kod på din webbplats (precis före eller efter den blockerade facebookkoden från exemplet ovan):

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s7">
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {/*if(f.fbq)return;*/n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>
<script>
 !function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){
  n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq = n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue = [];}
 (window, document);
</script>

Obs: I exemplet ovan justerades också den ursprungliga koden och det första villkoret togs bort.

Använder Facebooks samtyckesläge

Vänligen notera: Att använda samtyckesläget förhindrar inte spårning. Webbläsaren kommer fortfarande att ladda innehåll från facebooks servrar. Vi rekommenderar därför inte att använda samtyckesläget utan gör alltid hård blockering (se ovan).

För att implementera GDPR-logiken för Facebook-pixlar bör du ställa in Facebook Pixel-koden för att återkalla samtycket:

<script>
  //your existing facebook code:
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

// this line is new:
  fbq('consent', 'revoke');

// rest of your existing facebook code:
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

På detta sätt kommer Facebook inte automatiskt att ställa in cookies eller bearbeta data. CMP kan sedan aktivera denna spårning senare.

CMP skickar automatiskt samtycke = beviljningsstatus när CMP> Inställningar> Visa avancerade inställningar> Facebook är aktiverad (bild 1 nedan) och Facebook väljs som anpassad leverantör i CMP: s inställningar för vitlista (bild 2 nedan):

Observera: Lägg inte till Facebook manuellt som en ny leverantör utan använd alltid den befintliga Facebook-vedorn från listan för att säkerställa att funktionerna fungerar korrekt.