Arbetar med Facebook Pixels

Om den är aktiverad i CMP-inställningar kan CMP automatiskt kalla Facebooks "fbq" -funktion med samtycke status.

För mer information se Facebooks utvecklar-sida.

Implementera Facebook GDPR Pixel-logik

För att implementera GDPR-logiken för Facebook-pixlar bör du ställa in Facebook Pixel-koden för att återkalla samtycket:

<script>
  // ... your existing facebook code ...
  fbq('consent', 'revoke'); //this line is new!
  // ... rest of your existing facebook code ...
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
  // ...
</script>

På detta sätt kommer Facebook inte automatiskt att ställa in cookies eller bearbeta data. CMP kan sedan aktivera denna spårning senare.

CMP skickar automatiskt samtycke = beviljningsstatus när CMP> Inställningar> Visa avancerade inställningar> Facebook är aktiverad (bild 1 nedan) och Facebook väljs som anpassad leverantör i CMP: s inställningar för vitlista (bild 2 nedan):

Observera: Lägg inte till Facebook manuellt som en ny leverantör utan använd alltid den befintliga Facebook-vedorn från listan för att säkerställa att funktionerna fungerar korrekt.