Arbetar med Facebook Pixels

Om den är aktiverad i CMP-inställningar kan CMP automatiskt kalla Facebooks "fbq" -funktion med samtycke status.

För mer information se Facebooks utvecklar-sida.

Blockerar Facebook

För att blockera Facebook-pixlar med manuellt blockeringsläge, lägg till type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s7" till Facebook-koden enligt följande:

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s7">
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

Använder Facebooks samtyckesläge

Vänligen notera: Att använda samtyckesläget förhindrar inte spårning. Webbläsaren kommer fortfarande att ladda innehåll från facebooks servrar. Vi rekommenderar därför inte att använda samtyckesläget utan gör alltid hård blockering (se ovan).

För att implementera GDPR-logiken för Facebook-pixlar bör du ställa in Facebook Pixel-koden för att återkalla samtycket:

<script>
  //your existing facebook code:
  !function(f,b,e,v,n,t,s)
  {if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
  n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
  if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';
  n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
  t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
  s.parentNode.insertBefore(t,s)}
  (window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

// this line is new:
  fbq('consent', 'revoke');

// rest of your existing facebook code:
  fbq('init', 'Your Facebook Pixel ID');
  fbq('track', 'PageView');
</script>

På detta sätt kommer Facebook inte automatiskt att ställa in cookies eller bearbeta data. CMP kan sedan aktivera denna spårning senare.

CMP skickar automatiskt samtycke = beviljningsstatus när CMP> Inställningar> Visa avancerade inställningar> Facebook är aktiverad (bild 1 nedan) och Facebook väljs som anpassad leverantör i CMP: s inställningar för vitlista (bild 2 nedan):

Observera: Lägg inte till Facebook manuellt som en ny leverantör utan använd alltid den befintliga Facebook-vedorn från listan för att säkerställa att funktionerna fungerar korrekt.