Arbeta med Google Adx (Googles godkända tredjepartsleverantörslista / ATP)

Viktigt: Kommandona kan vara olika beroende på dina CMP-inställningar. Se information i IAB TCF-överensstämmelse här.

Om aktiverat i CMP-inställningar konverterar CMP automatiskt alla IAB-ID: er och anpassade leverantörs-ID till Googles egna interna IDS och skickar denna information som dataLayer-egenskap cmpGoogleVendorsConsent och som egendom googleVendorConsents som svar på getVendorConsents ring upp.

Aktiverar Google ATP-inställningar

Så här aktiverar du Google ATP-funktionen:

1. Logga in på ditt consentmanager.net-konto
  2. Gå till CMP: er> Redigera din CMP
  3. Bläddra till slutet av sidan och utöka avsnittet "Visa avancerade inställningar"
  4. Kryssa i rutan för "Google: Skicka Googles interna ID som egendom med anpassat godkännande"

5. Spara ändringarna

Arbetar med Googles leverantörs-ID

För att skicka information till din partner om vilka Google-leverantörs-ID har samtycke kan du fråga det normala __cmp() funktion med getVendorConsents kommando:

Kommandot returnerar det normala IAB-objektet med en ytterligare egenskap googleVendorConsents som innehåller ett objekt där egendomsnamnet är Google-ID: er och värdet är ett booleskt för att signalera om detta ID har samtycke eller inte (detta är lika med hur vendorConsents fastighet är byggd).