Arbetar med Google Analytics

Viktigt: Kommandona kan vara olika beroende på dina CMP-inställningar. Se information om IAB TCF-överensstämmelse här.

För att blockera Google Analytics-koder såvida inte samtycke ges, kan du helt enkelt ändra din Google Analytics-kod.

Notera: Många Shop- och CMS-system erbjuder Google Analytics-plugins för enklare integration. Vanligtvis kan inte dessa plugins anpassas. Därför rekommenderar vi att inaktivera plugin och integrera Google Analytics direkt på din webbplats (med justeringar nedan för analyskoden).

Version med Google TagManager-kod (gat / gtag)

Din orginalkod ser ut så här:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-1111111-01"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'UA-1111111-01');
</script>

För att blockera koden behöver du bara lägga till några tecken i den första raden (Läs mer om blockeringskoder här). Den nya koden ser ut så här:

<!-- Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->
<script async type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s26" data-cmp-src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-1111111-01"></script>
<script>
window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag('js', new Date());
gtag('config', 'UA-1111111-01');
</script>

Version med Google Analytics-kod (ga / analytics)

Din ursprungliga kod ser så här ut:

<script type="text/javascript">
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-11111111-1', 'mywebsite.de');
ga('set', 'anonymizeIp', true);
ga('send', 'pageview');
</script>

För att blockera koden behöver du bara lägga till några rader. Den nya koden ser ut så här:

<script type="text/plain" class="cmplazyload" data-cmp-vendor="s26">
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-11111111-1', 'mywebsite.de');
ga('set', 'anonymizeIp', true);
ga('send', 'pageview');
</script>

Hur inaktiverar jag Google Remarketing inom Google Analytics-koden?

Om du har Google Remarketing aktiverat i ditt Google Analytics-konto kanske du vill att dina besökare ska skilja mellan att aktivera / inaktivera Google Analytics och (också) aktivera / inaktivera Google Remarketing. Följ dessa steg för att göra detta:

1. Se till att Google-annonser (leverantörs-ID s1) är listade i din leverantörslista
  2. Tillämpa ovanstående ändringar på Google Analytics-koderna
  3. Lägg till följande rader i din Analytics-kod:

För Google TagManager-koder (gat / gtag)

Lägg till följande kod direkt före gtatg('config,'...') kommando:

window.gatpadsallowed = false;
 __cmp('getVendorConsents',null,function (x,y)
       {
        if("customVendorConsents" in x && "s1" in x.customVendorConsents && x.customVendorConsents["s1"])
        {
         window.gatpadsallowed = true;
        }
       });
gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', window.gatpadsallowed);

För Google Analytics-koder (ga / analytics)

Lägg till följande kod direkt före ga('send','...') kommando:

window.gatpadsallowed = false;
 __cmp('getVendorConsents',null,function (x,y)
       {
        if("customVendorConsents" in x && "s1" in x.customVendorConsents && x.customVendorConsents["s1"])
         window.gatpadsallowed = true;

if(!window.gatpadsallowed)
 ga('require', 'displayfeatures');
 ga('set', 'allowAdFeatures', false);