Arbetar med Googles samtycke

Om det är aktiverat kommer CMP att skicka ytterligare samtyckesinformation till GTM, Google Ads och Google Analytics.

Observera att Googles samtyckesläge för närvarande endast stöds för Googles "Global site tag" (gtag.js) och genom att använda vår GTM -mall.

Aktiverar Googles samtycke

För att aktivera Googles samtycke, gå till Meny> CMP: er> Redigera> Övriga inställningar och aktivera Googles samtycksläge:

När du använder Google Analytics eller annonser på webbplatsen kan CMP kommunicera direkt med Googles samtyckesläge. Du behöver bara aktivera samtyckesläge enligt beskrivningen ovan. Vi rekommenderar också att du ställer in standardläget.

Ändrar standardinställningar för Googles samtycke

Även om CMP automatiskt ställer in standardstatus för gtagning till nekad rekommenderas det att ställa in status manuellt i din Google Analytics-kod genom att lägga till följande rad:

gtag('consent', 'default', {
  // Deny consent for ad_storage
  'ad_storage': 'denied',
  // Grant consent for analytics_storage
  'analytics_storage': 'denied'
});

GTM erbjuder också möjligheten att arbeta med samtyckesläge för att skydda taggar från utlösning. I otder att använda den här funktionen du MÅSTE använd vår GTM -mall och kan inte manuellt implementera CMP på sidan eller tagghanteraren.

För att aktivera samtyckesläget i GTM, följ dessa steg:

1. Logga in på ditt konto och klicka på Admin> Behållarinställningar

2. Markera rutan "Aktivera samtyckeöversikt" och tryck på Spara

3. När den är aktiverad hittar du en sköldikon under Taggar som visar vilka inställningar för samtyckesläge som tillämpas på vilken tagg:

4. Uppdatera varje tagg som du vill använda samtyckesläge för (t.ex. Google Analytics, Google Ads och så vidare), klicka på Avancerade inställningar> Samtyckeinställningar och ställ in det till "Kräver ytterligare medgivande för att taggen ska avfyras". Lägg till samtyckeslägesnamnen som krävs för taggen, t.ex. analytics_storage or ad_storage.

När Googles samtycke är aktiverat skickar CMP automatiskt samtyckeinformationen granted or denied till gtag/GTM. CMP kommer automatiskt att skilja vilken Google -leverantör som är aktiverad/inaktiverad och skickar rätt information till Google. För närvarande är kartläggningen enligt följande:

Vendor ID Googles samtycktyp Beskrivning
s1, s1498 ad_storage Aktiverar / inaktiverar reklamcookies
s26 analytics_storage Aktiverar / inaktiverar analyscookies.
varannan leverantör cmp_ [vendorid] Aktiverar/inaktiverar leverantören (t.ex. cmp_s123 för leverantör 123)
varje syfte cmp_ Purpose_ [purposeid] Aktiverar/inaktiverar syftet (t.ex. cmp_ Purpose_5 för ändamål 5)

Mer information

Mer information finns här: