Arbetar med HubSpot

På grund av de senaste domstolsavgörandena rekommenderar vi att man inte längre använder nedanstående steg, utan använder en hård blockering av HubSpot som beskrivs i vår manuell blockeringsdel.

Observera (fortfarande relevant även med manuell blockering): När du använder Google Analytics med GTM på Hubspot, se till att det inbyggda Hubspot<=>GA-alternativet är inaktiverat (standard är aktiverat på Hubspot)

För att använda HubSpot på din webbplats i samband med ConsentManager CMP rekommenderar vi att du gör följande inställningar:

I ditt HubSpot-konto:

1. Klicka på inställningsikonen

2. I menyn klickar du på Standardinställningar för konto och aktiverar EU: s sekretessinställningar (GDPR):

3. I menyn klickar du på Spårningskod> Cookiepolicy, redigerar cookiepolicyn och inaktiverar visningen av cookiebannern:

Utöver stegen ovan rekommenderar vi att du blockerar HubSpot i fall där inget samtycke ges.

Arbeta med HubSpot Forms

När du inkluderar HubSpot-formulär på din webbplats är vissa ändringar nödvändiga.

Original HubSpot-formulärkod:

<script charset="utf-8" type="text/javascript" src="//js.hsforms.net/forms/v2.js"></script>
<script>
  hbspt.forms.create({
	portalId: "...",
    formId: "...",
});
</script>

Justerad HubSpot-formulärkod:

<div id="myHubspotForm"></div>
<script charset="utf-8" type="text/javascript" src="https://js-eu1.hsforms.net/forms/embed/v2.js"></script>
<script>
function loadHubSpotFormular()
{
if ('hbspt' in window && typeof(hbspt) !== 'undefined') {
  hbspt.forms.create({region:"eu1",portalId:"...",formId:"...",target:"#myHubspotForm"});
else{window.setTimeout(loadHubSpotFormular, 500);}
loadHubSpotFormular() ;
</script>

1) Inaktivera den interna HubSpot-cookiebannern
2) Aktivera HubSpot API: