Arbeta med juridiska baser

Smakämnen consentmanager.net CMP låter dig ställa in den rättsliga grunden per leverantör och syfte. Beroende på inställningen kommer CMP: s beteende att vara annorlunda.

När du tilldelar en rättslig grund till en säljare eller ett ändamål ändrar du inte bara texten som visas i samtyckeslagret utan även beteendet hur systemet ska aktivera/avaktivera syftet eller säljaren. Följande scenarier finns:

1. Anmäl dig
    Visar en växel som inte är förvald (tom kryssruta). Besökaren kan aktivera denna växling genom att klicka på acceptera alla eller via sidan med anpassade inställningar.
  2. Opt-out
    Visa en växel som är förvald (kryssad kryssruta). Besökaren kan inaktivera växlingen genom att klicka på avvisa alla eller via sidan med anpassade inställningar. Ett klick på "Spara" kommer inte automatiskt att inaktivera växlingen.
  3. Alltid på
    Visa en växel som är förvald (kryssad kryssruta) och som inte kan inaktiveras. Besökaren kan inte inaktivera växlingen.
  4. Explicit opt-in
    Visar en knapp som är inaktiverad som standard. Systemet kommer endast att aktivera leverantörer om leverantören är specifikt accepterad. Ett klick på knappen "Acceptera alla", kommer inte att acceptera denna leverantör (samma för en gruppknapp eller för att aktivera ett syfte). En besökare måste explicit gå in på sidan för anpassade inställningar och klicka på knappen acceptera bredvid leverantören.
  5. Uttryckligt välja bort
    Visa en växel som är förvald (kryssad kryssruta). Besökaren kan endast inaktivera växlingen via sidan med anpassade inställningar. Ett klick på "Avvisa alla" eller "Spara" kommer inte automatiskt att inaktivera växlingen.
  6. Policy Opt-out
    Leverantören eller syftet är dold som standard men behandlas som förvald (se Explcit Opt-out). Säljaren är endast synlig när besökaren kommer åt samtyckesskiktet via integritetspolicyintegrationen.

Vänligen notera: När du använder IAB TCF endast standard, samtycke och legitima intressen stöds i de signaler som skickas till leverantörer.

Om ett syfte och en leverantör är inställd på en annan rättslig grund än standardrättslig grund, har leverantörens inställning företräde:

Knapparnas beteende

I dina designinställningar kan du välja vilken kombination av knappar som ska visas på den första och andra skärmen i samtyckeslagret. Följande knappar är möjliga:

• Acceptera - Aktiverar alla ändamål och leverantörer, förutom de med vissa rättsliga grunder (t.ex. uttryckligt samtycke)

• Avvisa - Inaktivera alla ändamål och leverantörer, förutom de med vissa juridiska grunder (Alltid på, policysamtycke, ...)

Vänligen notera: Samtycke återkallas här OCH berättigat intresse invändes (om dessa är åtskilda enligt inställningar).​

• Inställningar - Öppnar det andra lagret med de avancerade inställningarna

• Save - Sparar aktuell status. Vanligtvis aktiveras inga syften om användaren inte gör något. I detta avseende skulle ett sparande vara detsamma som att avvisa. Om användaren kontrollerar ett syfte på det första lagret (om möjligt), då skulle sparandet implementera exakt det.

Vänligen notera: Att spara på det första lagret ställer också in alla leverantörer till aktiva som tillhör de ändamål som är aktiverade. Att spara till det andra lagret ändrar inga inställningar, det sparar bara.

Vänligen notera: Om åtskillnaden mellan samtycke och berättigat intresse aktiveras, så fortsätter i detta fall det berättigade intresset att gälla och endast samtycke ges inte.

Standardinställningen är att CMP alltid bara visar en växling för varje leverantör och varje syfte. Aktivera eller inaktivera en växling aktiverar / inaktiverar alltid samtycke OCH legitimt intresse för denna leverantör eller syfte. Om du vill erbjuda två separata val kan du göra det under Meny> CMP: er> Redigera> Juridiska inställningar> Juridiska grunder:

När den väl är aktiverad visar CMP två växlar för varje leverantör / syfte när du klickar på frågeteckenikonen.

Standardinställningar (en växling för varje syfte):

Designinställningar med två separata syften: