Arbetar med SSO

Exempel: OAuth2 med Microsoft Azure

1. Logga in till consentmanager och navigera till Konto > Säkerhet > Lägg till ny SSO
  2. Logga in på din Azure Portal (portal.azure.com), klicka på Azure Active Directory > Appregistreringar och lägg till en ny registrering.
  3. När appen är registrerad i Azure klickar du på appen > Endpoints och kopierar och klistrar in webbadresserna i consentmanager inställningar (Auktorisera URL och Token URL)
  4. Från appinställningarna kopiera applikations-ID (klient) från Azure och klistra in det som OAuth-nyckel
  5. Klicka på klientuppgifter i appen och lägg till en ny klienthemlighet. Kopiera och klistra in det hemliga värdet och det hemliga id:t consentmanager inställningar (hemligt)
  6. In consentmanager ställ in inställningen OAuth Scope till User.Read
  7. Spara den nya SSO
  8. I Azure gå till Autentisering > Lägg till en plattform (Typ: Webb) och infoga URL:en https://app.consentmanager.net/login.php?sso=oauth som omdirigerings-URI
  9. Navigera till consentmanager > Konto > Användare och tilldela SSO till motsvarande användare

Exempel: SAML SSO med Microsoft Azure

1. Logga in till consentmanager och navigera till Konto > Säkerhet > Lägg till ny SSO
  2. Logga in på din Azure Portal (portal.azure.com), klicka på Azure Active Directory > Appregistreringar och lägg till en ny registrering.
  3. När appen är registrerad i Azure klickar du på appen > Endpoints och kopierar och klistrar in webbadresserna i consentmanager inställningar (vidarebefordran URL och Metainfo URL)
  4. Från appinställningarna kopiera applikations-ID (klient) från Azure och klistra in det som enhets-ID
  5. Spara den nya SSO
  6. I Azure gå till Autentisering > Lägg till en plattform (Typ: Webb) och infoga URL:en https://app.consentmanager.net/login.php?sso=saml som omdirigerings-URI
  7. Navigera till consentmanager > Konto > Användare och tilldela SSO till motsvarande användare