Första steg / Vad ska man göra?

För att använda ConsentManager CMP och bli GDPR och / eller CCPA-kompatibel med din webbplats måste du följa flera steg. Här är översynen på hög nivå om vad du behöver göra:

1. Skapa ett konto
    Utan ett konto kan du inte logga in och du kan inte använda vårt system. Registrera dig för ett konto och klicka på verifieringslänken i registreringsmeddelandet som vi skickar till dig.  Se vårt hjälpavsnitt om hur du skapar ett konto.
  2. Logga in
    När kontot är aktiverat kan du logga in på kontot och börja konfigurera. Se hjälpavsnittet om hur du loggar in.
  3. Skapa en CMP
    Som nästa steg måste du skapa en CMP. En CMP är i princip samlingen av alla inställningar du vill göra (allmänna inställningar, juridiska inställningar, mönster, texter och så vidare). För varje CMP som du skapar får du senare en kod som du kan gräva in på din webbplats för att visa meddelandet om samtycke. Se hjälpavsnittet om hur du skapar en CMP.
  4. Hantera leverantörer och kakor
    När CMP har skapats kommer vår sökrobot att starta en första genomsökning. När det är klart kan du tilldela leverantörer och kakor till syften. Se hjälpavsnittet om hur du konfigurerar leverantörer och cookies.
  5. Skapa din egen design och texter
    (valfritt) För att ytterligare anpassa CMP: s utseende kan du skapa en egen design och ändra texter. Se vårt hjälpavsnitt om hur du konfigurerar design och texter.
  6. Integrera CMP-koden på din webbplats
    Som nästa steg måste du integrera CMP-koden på din webbplats. Detta kan integreras direkt i webbplatskoden eller indirekt via en TagManager eller Plugin. Se hjälpavsnittet om hur du integrerar koden.
  7. Blockera koder och kakor från tredje part
    Som ett sista steg måste du anpassa tredjepartskoder på din webbplats för att tillåta vårt system att blockera dessa koder om inget samtycke / en avvisning ges för den här besökaren. Se hjälpavsnittet om hur du blockerar tredje parts koder och cookies på din webbplats.
  8. Uppdatera din integritetspolicy
    Vi rekommenderar att du uppdaterar din integritetspolicy och nämner att du arbetar med consentmanager som din CMP. Se hjälpavsnittet om uppdatering av din integritetspolicy.
  9. CCPA-överensstämmelse: Infoga länken "Sälj inte min personliga information"
    För CCPA-överensstämmelse bör du infoga en länk med texten "Sälj inte min personliga information" på din webbplats. Se hjälpavsnittet om Sälj inte mina personliga informationslänkar.

Behövs hjälp?
Kom i kontakt med vårt supportteam på Stöd@consentmanager. Net