[Enhet] 1. consentmanager SDK-integration

Funktioner

• Stöder både iOS och Android-plattformar.
  • Ger en brygga mellan Unity och inbyggda plattformsspecifika CMP-funktioner.
  • Låter dig initiera, hantera användarens samtycke och hantera integritetsrelaterad data.

Komma igång

1. Installation:

Användning:

Följ dessa steg för att börja använda plugin-programmet.

Initieringen: För att använda CMP-funktionaliteten, initiera CMPManager-instansen.

CmpManager.Instance.Initialize(domain, codeId, appName, language);

CmpManager.Instance.OpenConsentLayer();

Kontrollera samtycke: Kontrollera om användaren har gett sitt samtycke:

bool hasConsent = CmpManager.Instance.HasConsent();

callbacks: Ställ in återuppringningslyssnare för olika händelser:

CmpManager.Instance.AddEventListeners(OnOpen, OnClose, OnNotOpened, OnCmpButtonClicked, OnError);

Syfte och leverantörskontroller: Kontrollera om samtycke relaterat till specifika ändamål och leverantörer:

bool hasPurpose = CmpManager.Instance.HasPurpose(id);
bool hasVendor = CmpManager.Instance.HasVendor(id);

Exportera data: Exportera CMP-data:

string cmpString = CmpManager.Instance.ExportCmpString();

Konfig JSON

I CmpSdkConfig.json kan du ställa in den ursprungliga SDK-versionen för iOS och Android som kommer att användas för byggprocessen:

Hitta de kompatibla inbyggda SDK-versionerna här.

{
  "displayName": "Consentmanager SDK",
  "name": "CmpSdk",
  "androidBasePath": "net.consentmanager.sdk",
  "version": "1.0.0",
  "androidLibraryVersion": "x.xx.x",
  "iosLibraryVersion": "x.xx.x",
  "description": "Unity plugin helps you to use native Consentmanager functionality on Android and iOS."
}

Bygg inställningar

Gå till för att ändra bygginställningarna Window -> CmpSdk

iOS Bygginställningar
  • Aktivera iOS Build Script: Växla detta för att aktivera eller inaktivera byggskriptet som ansvarar för att integrera iOS SDK i Unity-projektet.
  • xcFramework-sökväg: Ange sökvägen till xcFramework-katalogen. Den här sökvägen kan redigeras direkt eller bläddra till med hjälp av den medföljande knappen.
  • Inkludera versionstagg: När det är aktiverat lägger du till iOS SDK-versionen till xcFramework-sökvägen, vilket möjliggör versionsspecifika konfigurationer.
  • Resulterande ramväg: Visar den fullständigt lösta sökvägen till xcFramework, inklusive SDK-versionen om versionstaggen ingår.
  • Aktivera insyn i appspårning: Växla detta för att aktivera funktionen App Tracking Transparency för iOS, vilket är nödvändigt för användarens samtycke enligt iOS sekretessriktlinjer.
  • App Tracking Transparency Consent Message: Ett textfält för att mata in det anpassade meddelande som visas för användare när de begär samtycke för spårning. Detta meddelande bör vara tydligt och kortfattat och förklara varför samtycke behövs.
Android Build-inställningar
  • Aktivera Android Build Script: Växla för att aktivera eller inaktivera byggskriptet för att integrera Android SDK i Unity-projektet.
  • Integrera anpassad layout: När det är aktiverat tillåter detta användning av en anpassad layout för samtyckeslagret. Om du inaktiverar detta visas samtyckeslagret i helskärm som standard. Om ditt projekt inte använder en anpassad layout och du föredrar att inaktivera det här alternativet.

Färdkarta för framtida funktioner:

• disableVendorList, enableVendorList
  • disablePurposeList, enablePurposeList
  • Cmp ATT Manager för iOS

Kompatibilitet

• Unity 20XX.XX eller senare
  • iOS (via DllImport)
  • Android (via JNI)

Support

För buggrapporter, funktionsförfrågningar eller allmänna frågor, vänligen öppna ett problem på förvaret.

Licens

Denna plugin är licensierad under MIT License.

krediter

Skapad och underhållen av Skander Ben Abdelmalak.