Arbetar med vitbaserade domäner

Denna funktion ingår inte i alla paket. Kontakta din kontoansvariga för att ta reda på om den här funktionen är möjlig i ditt paket.

Observera att vi för närvarande endast tillåter en vitabel per konto.

Med whitelabel-domänfunktionen kan du betjäna CMP-koder via din egen domän istället för consentmanager domän. Detta kan öka prestandan och minska problemen (t.ex. med adblockers).

Allmän inställning

Den allmänna inställningen är som följer:

1. Istället för att rikta trafiken till consentmanager, kommer webbläsaren att ringa din vitmärkta domän Domänen pekar på en (omvänd) proxytjänst som CloudFront, Akamai eller CloudFlare.
  2. Fullmakten skickar begäran till consentmanager servrar.
  3. Smakämnen consentmanager servrar kommer att svara.
  4. Proxyen vidarebefordrar begäran till webbläsaren.

Proxy-struktur

För att leverera innehåll via din egen domän måste du ställa in 2 eller 3 proxyer beroende på användningsfallet:

• En proxy kommer att ägnas åt att leverera dynamiskt innehåll. Detta inkluderar samtyckeinformation och allt innehåll som är användarspecifikt, samt alla samtal till räkne- och protokollmekanismer.
  • En proxy kommer att ägnas åt statiskt innehåll. Detta inkluderar bilder, javascript-filer och css. Vanligtvis används ett CDN för detta.
  • (valfritt) En proxy kommer att ägnas åt att betjäna konfigurationsgränssnittet (inloggningsområdet) för kunderna.

Fullmaktskrav

Alla proxyservrar måste matcha följande krav:

• Proxyen måste stödja HTTP / HTTPS 1.2
  • Proxyen måste svara med ett giltigt SSL-certifikat för domänen. SSL-certifikat ska ha en 4KB-krypteringsnyckel och A-betyg på ssllabs.com för bästa kompatibilitet.
  • Den begärande IP-adressen måste vidarebefordras med hjälp av X-vidarebefordrad för HTTP-rubrik
  • Den begärande värden (din domän) måste vidarebefordras med X-forwarded-host HTTP Header
  • De begärande kakorna måste vidarebefordras. Svarande kakor måste vidarebefordras.
  • Proxyen får inte cacha någon begäran, förutom när HTTP-rubriker indikerar. Om cachning är tillåtet får den maximala cachelängden inte överstiga 60 minuter.
  • Proxyen får inte utföra någon loggning på radnivå (t.ex. lagring av IP-adresser, webbläsarinformation och liknande)
  • Proxyen får inte ignorera frågesträngar när cachning är tillåten. Det ska behandla två webbadresser med olika frågesträngar som separata webbadresser och hämta separata förfrågningar från slutpunkten.
  • Proxyen måste stödja CORS-ursprungshuvuden.

Systeminställning

Skicka oss de tre domänerna (vanligtvis något som static.yourdomain.com, dynamic.yourdomain.com, config.yourdomain.com) för att ställa in dina proxyservrar. I gengäld kommer du att få 3 slutpunkts-URL: er från oss som ska ställas in som ett mål för dina proxyer. Se till att varje proxy fungerar och låt oss veta när installationen är klar. Vi kommer att utföra ytterligare kontroller och sedan aktivera domänerna för ditt konto.