Arbetar med A / B-testning och optimering

Smakämnen consentmanager.net CMP inkluderar möjligheten att utföra A / B-testning och optimering av de valda mönster. Detta kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat med din webbplats.

Observera att inte alla funktioner är tillgängliga i alla paket. Se vår paketjämförelse här.

A/B-tester

För att aktivera A / B-Testning, aktivera bara mer än en design i dina CMP-inställningar:

Så snart mer än en design är aktiv kommer systemet att rotera dem. Detta innebär att systemet för varje besökare slumpmässigt väljer en (annorlunda) design för att visa meddelandet om samtycke.

Rapportering

För att se resultaten för varje design, gå till Rapporter> CMP-rapport och gruppera utdata efter Design:

Som ett resultat får du en rapport som visar dig siffrorna per design.

Automatisk optimering

För att möjliggöra automatisk optimering av mönster går du till Meny> CMP: er> Redigera och ställer in Optimering till önskat värde:

När optimeringen är aktiv analyserar systemet automatiskt data från A / B-testen. Det kommer att göra detta med maskininlärning. Systemet kommer därför att söka efter mönster och försöka förstå vilken design som fungerar bäst för vilken grupp besökare. När systemet är tillräckligt säkert börjar det prioritera design (er) med bästa prestanda (högsta acceptansfrekvens och / eller lägsta avvisningsfrekvens). Systemet kommer då att börja visa design (er) med lägre prestanda mindre ofta och visar därför mönster med högre prestanda oftare. Som ett resultat återstår endast de "goda" konstruktionerna och därför ökar acceptansgraden och / eller avvisningshastigheten.

Hur lång tid tar optimeringen?

Hur ställer jag in optimeringsmålen?

Vanligt accepteringsfrekvens och avvisningsfrekvens är motsägelsefulla. Därför måste du välja det perforerade målet för designoptimeringen. Om inställningen är inställd på 100% acceptansgrad tar systemet bara med på godkännandegraden när man jämför data. Om en inställning mellan acceptans och avvisningsfrekvens används kommer systemet att beakta båda hastigheterna och lägger en vikt vid dem när man jämför data.