Vanliga frågor och svar

1. Vad är skillnaden mellan cmpNotOpenedCallback och onErrorCallback?

• cmpNotOpenedCallback: Denna återuppringning används under initialiserings- och kontrollfasen när Consent Manager avgör om en användare kräver samtycke. Om användaren redan har ett giltigt samtycke, cmpNotOpenedCallback anropas, vilket indikerar att ingen ytterligare åtgärd behövs. Om användaren kräver samtycke, openCallback utlöses för att hantera samtyckesprocessen.

• vid Felåteruppringning: Denna återuppringning ger ett sätt att integrera ytterligare affärslogik i händelse av fel som upptäcks av Consent Management Platform (CMP). CMP syftar till att hantera fel, såsom timeouts, tyst utan att störa användarupplevelsen. De onErrorCallback kan användas för att svara på sådana fel med anpassad logik.

2. Kontrollerar anropet av OpenConsentLayerOnCheck internt om användarna är inom EES, eller måste detta hanteras av utvecklaren?

3. Ibland kan det bero på nätverksproblem att popup-fönstret för samtycke inte laddas. Hur ska denna situation hanteras?

Om du upplever en timeout, brukar hanteringen vara att vänta tills nästa gång användaren öppnar appen och har ett bättre nätverk. Det kommer då att visa samtyckeslagret. Du kan också anpassa beteendet med onErrorCallback.

4. Kan vi ställa in samtyckessidan så att den bara upptar hälften av skärmen istället för helskärmen?

För att ändra inApp-layouten, se dokumentationen om att ändra layouten:

iOS: https://hjälp.consentmanager.net/link/188#bkmrk-creating-a-custom-la

Android: https://hjälp.consentmanager.net/link/104#bkmrk-creating-a-custom-la

5. Är det möjligt för iOS-klienten att inkludera ATtracking-popup-fönstret consentmanager dyka upp?

Nej, Apple tillåter inte att bara visa consentmanager popup och du måste öppna ATT popup. Vår iOS SDK har ett gränssnitt där ATtracking-funktionerna används:

https://help.consentmanager.net/books/cmp/page/ios-2-working-with-att-%28app-tracking-transparency-ios%29

6. Finns det en binär version av SDK:n istället för källkodsversionen?

För iOS som xcframework kan du gå till vårt arkiv och ladda ner det därifrån:

7. Vi delar inte data med tredje part och behöver därför inte använda ATtrackingFramework.

Vi erbjuder en ATTracking gratisversion för att förhindra eventuella anteckningar från den automatiska Apple Review. Kontrollera podden och SPM med versionstaggen:

1.99.4-no-att (https://github.com/iubenda/cm-sdk-xcframework)

För ytterligare frågor eller förtydliganden, tveka inte att kontakta vårt utvecklingsteam.