Hur man integrerar CMP i en Shopware Affär?

-- Shopware versioner 6.x --

Vänligen notera: Använda den automatiska blockeringskoden kan orsaka problem på din webbplats.

För alla Shopware installationer från och med version 6.3, har vi ett officiellt plugin i Shopware Lagra:

1. Hämta plugin gratis i den officiella Shopware Lagra:
    Shopware consentmanager plugin [self hostet & Cloud]
  2. Få ditt CMP-kod-ID från din consentmanager konto:

3. Infoga CMP-kod--ID i Shopware backend:

4. Välj ditt blockeringsläge.
  5. Verifiera om din CMP arbetar med att besöka din webbplats på:
    https://www.yourwebsite.com/?cmpscreen
  6. Donera :)

Shopware Cloud: För Shopware Cloud, se till att du har inaktiverat Shopware intern Cookie-lösning här (se nästa skärmdump):

-- Shopware versioner 5.x --

Automatisk integration via Shopware Plugin

Denna plugin är designad för Shopware Version 5.6.x och 5.7.x. För andra versioner, vänligen sätt in koden manuellt (se nedan).

1. Logga in på ditt Shopware System och klicka på Inställningar> Plugin Manager

2. - Ladda ner plugin för 5.6.x här
    - Ladda ner plugin för 5.7.x här
  3. Klicka på Meny> Installera> Ladda upp plugin och välj zip-filen du laddade ner

4. Klicka på + (Plus) -ikonen intill Consent Manager plugin

5. - Infoga ditt CMP-ID (finns i ditt konto på consentmanager. Net Meny > CMPs > Hämta kod)
    - Välj om du vill aktivera automatisk blockering. Om du inte aktiverar automatisk blockering kommer manuell blockering att aktiveras (se hjälpavsnittet)
    - Aktivera plugin

Vänligen notera: Vårt plugin inaktiverar ShopWare internt Cookie Management System. Se till att inga av dina andra plugin-program (t.ex. Google Tag Manager-integration) är beroende av att / att denna anslutning till Shopware Cookiehantering är avaktiverad.

Manuell integration

1. Du måste redigera * .tpl-filerna för ditt aktuella tema. Logga därför in på din server via FTP och leta upp mallkatalogen och mallen som du använder. Vanligtvis finns detta på {root}/themes/[template-name]/frontend/index/header.tpl
  2. In header.tpl söka efter <body
  3. Efter <body .... > du hittar en {/block}, sätt in CMP-koden efter detta  {/block} medföljer {literal} och {/literal} :

4. Spara filen.

Alternativt integrationsalternativ

Som ett alternativt sätt kan du använda dessa steg:

1. Skapa ett nytt barntema från ditt befintliga tema
  2. Skapa filen /themes/[ditt-barn-tema]/frontend/index/index.tpl
  3. Lägg till följande kod i din fil:
{extends file="parent:frontend/index/index.tpl"}
{$smarty.block.parent}
{block name='frontend_index_after_body' append}
{literal} ... CMP-Code ... {/literal}
{/block}