Arbeta med Google Consent Mode v2 + manuell/halvautomatisk blockeringskod

Notera: Den här sidan beskriver användningsfallet när du använder manuell/halvautomatisk blockeringskod och Google Analytics eller Google Ads-spårning direkt på webbplatsen (ingen GTM används). För GTM-användningsfall, se här.

Om du använder den manuella blockeringskoden på din webbplats och vill uppnå "Basic Implementation" (även känd som "hård blockering"). Fördelen här är en högre rättssäkerhet. Nackdelen är en mindre exakt spårning (för användare som inte har gett sitt samtycke).

Du behöver inte göra några ytterligare ändringar. Se till att du har den manuella blockeringskoden korrekt implementerad:

• Se till att samtyckesläget är aktiverat (Meny > CMPs > Integrationer > Googles samtyckesläge)
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-tjänster finns på din leverantörslista
  • Se till att den manuella blockeringskoden placeras så snart som möjligt på sidan, helst före någon Google-kod
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-koder blockeras genom att justera Google-koden. Se exempel för manuell blockering Google Analytics .
  • Följande kod ska infogas före den första Google-koden:
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
    'ad_storage': 'denied',
    'analytics_storage': 'denied',
    'ad_user_data':'denied',
    'ad_personalization': 'denied',
    'wait_for_update': 500
  });

dataLayer.push({
    'event': 'default_consent'
  });
</script>

Kodexemplet ovan ställer in standardstatus för ad_storageanalytics_storagead_user_data och ad_personalization till denied. Observera att det finns andra statusar som du kan ställa in för att finjustera beteendet.

Viktigt: Standardstatusen ska (under GDPR) alltid nekas. Alla taggar bör sedan vänta tills en samtyckesuppdatering skickas och taggarna bör endast aktiveras baserat på denna uppdatering. Anledningen är enkel: sidan vet inte vad användarens faktiska status är. Om status ska beviljas kommer Google att börja räknas för användare som har avvisat. Därför nekas det enda tillförlitliga sättet (standard) > beviljas/defnis (uppdatering).

EUUCP (Googles användarpolicy https://www.google.com/about/company/user-consent-policy/) säger specifikt att samtycke måste ges för dessa samtyckesändamål. Att ställa in standardvärdena till beviljade skulle därför inte vara giltigt för användare i EES och Storbritannien.
Ytterligare information om regionspecifikt beteende:
https://developers.google.com/tag-platform/security/guides/consent?hl=en&consentmode=advanced#region-specific-behavior

Den avancerade implementeringen är det sätt på vilket Google Analytics-taggarna eller Google Ads-taggarna aktiveras även om inget samtycke ges. I det här fallet används samtyckeslägessignalerna för att tala om för Google Analytics eller Google Ads att begränsa spårningen. Detta brukar också kallas "mjuk blockering". Fördelen här är en högre noggrannhet vid spårning. Nackdelen är en lägre rättssäkerhet.

Följ dessa steg för att implementera den avancerade implementeringen av antingen Google Analytics eller Google Ads när manuell blockeringskod används:

• Se till att samtyckesläget är aktiverat (Meny > CMPs > Integrationer > Googles samtyckesläge)
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-tjänster finns på din leverantörslista
  • Se till att den manuella blockeringskoden placeras så snart som möjligt på sidan, helst före någon Google-kod
  • Do INTE blockera Google Analytics, Google-annonser eller andra Google-koder manuellt (gör inte ändra Google-koderna)
  • Följande kod MÅSTE infogas före den första Google-koden:
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
    'ad_storage': 'denied',
    'analytics_storage': 'denied',
    'ad_user_data':'denied',
    'ad_personalization': 'denied',
    'wait_for_update': 500

dataLayer.push({
    'event': 'default_consent'