Arbeta med Google Consent Mode v2 + manuell/halvautomatisk blockeringskod

Notera: This page describes the use case when you are using Manual/Semiautomatic Blocking Code and Google Analytics or Google Ads Tracking directly in the website (no GTM is used). För GTM-användningsfall, se här.

Om du använder den manuella blockeringskoden på din webbplats och vill uppnå "Basic Implementation" (även känd som "hård blockering"). Fördelen här är en högre rättssäkerhet. Nackdelen är en mindre exakt spårning (för användare som inte har gett sitt samtycke).

Du behöver inte göra några ytterligare ändringar. Se till att du har den manuella blockeringskoden korrekt implementerad:

• Se till att den manuella blockeringskoden placeras så snart som möjligt på sidan, helst före någon Google-kod
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-tjänster finns på din leverantörslista
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-koder blockeras genom att justera Google-koden. Se exempel för manuell blockering Google Analytics .
  • Följande kod ska infogas före den första Google-koden:
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
    'ad_storage': 'denied',
    'analytics_storage': 'denied',
    'ad_user_data':'denied',
    'ad_personalization': 'denied',
    'wait_for_update': 500
  });

dataLayer.push({
    'event': 'default_consent'
  });
</script>

Kodexemplet ovan ställer in standardstatus för ad_storageanalytics_storagead_user_data och ad_personalization till denied. Observera att det finns andra statusar som du kan ställa in för att finjustera beteendet.

Den avancerade implementeringen är det sätt på vilket Google Analytics-taggarna eller Google Ads-taggarna aktiveras även om inget samtycke ges. I det här fallet används samtyckeslägessignalerna för att tala om för Google Analytics eller Google Ads att begränsa spårningen. Detta brukar också kallas "mjuk blockering". Fördelen här är en högre noggrannhet vid spårning. Nackdelen är en lägre rättssäkerhet.

Följ dessa steg för att implementera den avancerade implementeringen av antingen Google Analytics eller Google Ads när manuell blockeringskod används:

• Se till att den manuella blockeringskoden placeras så snart som möjligt på sidan, helst före någon Google-kod
  • Se till att Google Analytics, Google Ads eller andra Google-tjänster finns på din leverantörslista
  • Do INTE blockera Google Analytics, Google-annonser eller andra Google-koder manuellt (gör inte ändra Google-koderna)
  • Följande kod MÅSTE infogas före den första Google-koden:
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('consent', 'default', {
    'ad_storage': 'denied',
    'analytics_storage': 'denied',
    'ad_user_data':'denied',
    'ad_personalization': 'denied',
    'wait_for_update': 500

dataLayer.push({
    'event': 'default_consent'