Integrera CMP i en CTV/HbbTV-app

CMP kan implementeras i CTV-appar (ansluten TV eller SmartTV) och HbbTV-miljöer med hjälp av den inbyggda Android-TV SDK (Java/Kotlin) eller vår Web-TV SDK beroende på operativsystem. Här är en översikt över målsystem:

Målsystem TV-märken
Använd SDK
Android TV Sony, Sharp, Philips, TCL, Hisense, Nokia, Xiaomi, Vu Android-TV SDK
Fire TV OS Toshiba, Insignia Android-TV SDK
AOSP (Android Open Source Project) Philips Android-TV SDK
Tizen Samsung Webb-TV SDK
WebOS LG Webb-TV SDK
Vidaa Hisense Webb-TV SDK
SmartCast Vice Webb-TV SDK
NetRange olika Webb-TV SDK
Foxxum olika Webb-TV SDK
WhaleOS Skyworth Webb-TV SDK
Coolita OS Konka Webb-TV SDK
Vewd (Opera TV) olika Webb-TV SDK
NetGem olika Webb-TV SDK
TiVo OS TiVo Webb-TV SDK
RokuTV TCL, Hisense, Sharp stöds inte
Apple TV OS AppleTV stöds inte

Använda Android-TV SDK

Installation, integration och inställning av Android-TV SDK följer stegen som beskrivs i vår standard Android SDK-dokumentation. När SDK initieras kommer SDK automatiskt att upptäcka plattformsvariabeln och automatiskt identifiera att en TV-miljö används. Observera att QR-koden i de anpassade inställningarna/sekretesspolicyn är exklusiv för Android TV-plattformen.

Använda Web-TV SDK

För att använda Web-TV SDK, gå till Meny > CMPs > Hämta koder för ... TV och kopiera koden för webb-tv-miljöer. Kopiera och klistra in koden i din app. Det behövs inga ytterligare steg. All konfiguration kommer att göras inom din consentmanager konto direkt. Ytterligare konfiguration kan göras med samma steg som beskrivs via konfigurationsvariabler på klientsidan.

Installationsdesigner för TV-miljöer

När du visar CMP i en TV rekommenderar vi att du använder en separat CMP och justerar designinställningarna för denna CMP. I allmänhet bör följande ämnen beaktas när du utformar gränssnittet för en TV:

• Ökad teckenstorlek
  • Ökad storlek på knapparna
  • Ökad kontrast teckensnitt/bakgrund
  • Vanligtvis skulle en mörk bakgrund användas
  • Minskning av navigationsobjekt
  • Användning av QR-koder för anpassade inställningar/sekretesspolicy

Notera: När du använder Android TV SDK eller Web-TV SDK kommer systemet automatiskt att möjliggöra användning av QR-koder för anpassade inställningar och flera utgående länkar.

Notera: Vissa äldre TV-enheter kanske inte stöder cookies utan endast lokal lagring. Vi rekommenderar därför att inaktivera cookies i CMP-inställningarna.

Notera: Vissa äldre TV-enheter kanske inte stöder vissa HTTPs CA-certifikat. Vi rekommenderar därför att ställa in koderna till HTTP genom att lägga till med hjälp av <script>window.cmp_proto = "http:";</script> före CMP-koden och ändra alla https till http i <script src="...">.

Stödda/testade enhetsversioner

Web TV-SDK har testats framgångsrikt med specifika OS-versioner för att säkerställa kompatibilitet:

• webOS: 1.4.x (inget stöd för cookies), 2.0, 3.4, 3.9, 4.4, 5.4, 7.3
  • Tizen OS 2.3 (Inget https-stöd), 2.4 (Inget https-stöd), 3.0, 4.0, 5.0, 6.0, 7.0