[ReactNative] 1. consentmanager SDK-integration

CMP SDK för React Native

CMP SDK är ett React Native-bibliotek som underlättar hanteringen av användarens samtycke för databehandling och lagring. Den är utformad för att hjälpa utvecklare att följa olika dataskyddsbestämmelser.

Installation

npm install cmp-sdk

Komma igång

Länkning (React Native 0.59 och lägre)

Om du använder React Native 0.59 eller lägre måste du länka de inbyggda modulerna manuellt:

Användning

Importera Consentmanager från cmp-sdk paket i din kod:

import { Consentmanager } from 'cmp-sdk';

Initierar SDK

Du kan initiera CMP SDK med antingen den direkta konfigurationen eller ett konfigurationsobjekt:

• Direkt initiering:
    Consentmanager.createInstance('yourID', 'yourDomain', 'yourAppName', 'yourLanguage');
  • Initiering med Config Object:
    Consentmanager.createInstanceByConfig(yourConfigObject);

Så här hanterar du samtyckesskiktet:

Händelsehändelse

Lägg till händelseavlyssnare för att hantera olika samtyckesrelaterade händelser:

const removeListeners = Consentmanager.addEventListeners({
  onOpen: () => console.log('Consent layer opened'),
  onClose: () => console.log('Consent layer closed'),
  // Add other event handlers as needed
});

Kom ihåg att ta bort händelseavlyssnarna när de inte längre behövs:

removeListeners();

Du kan söka efter leverantörs- och ändamålsmedgivanden:

Consentmanager.reset();
Consentmanager.exportCmpString().then((cmpString) => {
  console.log('CMP String: ', cmpString);
});

Ytterligare metoder

CMP SDK tillhandahåller olika metoder för att hämta eller hantera samtyckesdata, till exempel:

• getAllVendors()
  • getAllPurposes()
  • getEnabledVendors()
  • getEnabledPurposes()
  • getDisabledVendors()
  • getDisabledPurposes()
  • getUSPrivacyString()
  • getGoogleACString()

Se SDK-dokumentationen för detaljerad information om dessa metoder.

Färdkarta för framtida funktioner:

• disableVendorList, enableVendorList
  • disablePurposeList, enablePurposeList
  • Cmp ATT Manager för iOS
  • Anpassade layouter

Kom ihåg att ersätta platshållare som "ditt ID", "din domän", etc., med faktiska värden som är relevanta för användarna av din SDK. Du kan också utöka varje avsnitt med mer detaljerade exempel om det behövs.