[Enhet] 2. API-dokumentation

initialisera

Initierar Consent Manager med den angivna domänen, kod-ID, appnamn och språk.

parametrar
Namn Typ Beskrivning
domän Sträng Domänen för Consent Management Platform.
codeId Sträng Koden ID för applikationen.
app-namn Sträng Namnet på applikationen.
språk Sträng Språkkoden (t.ex. "EN", "DE") för lokalisering.
Exempelvis
       private void Awake()
        {
            _cmpManager = CmpManager.Instance;
        }

private void Start()
        {
            _mainThread = Thread.CurrentThread;
            Debug.Log("Consentmanager SampleScene started");

#if (UNITY_ANDROID || UNITY_IOS) && !UNITY_EDITOR
            var config = new CmpConfig(CodeId, Domain, AppName, Language);
            // Example of using a custom layout
            // var customRect = new Rect(0,0, 300, 600);
            // config.SetCustomLayout(customRect);

// alternative create the instance directly with the required parameters
            // _cmpManager.Initialize(Domain, CodeId, AppName, Language);

_cmpManager.Initialize(config);
            _cmpManager.Launch();
#endif
        }

AddEventListeners

Ställer in Android-specifika återuppringningar för CMP-händelser.

Exempelvis
_cmpManager.AddEventListeners(OnOpen, OnClose, OnNotOpened, OnCmpButtonClicked, OnError);

Starta

Startar CmpManager och visar samtyckeslagret om det behövs

Exempelvis
_cmpManager.Launch();

Har Samtycke

Kontrollerar om användaren har gett sitt samtycke.

Retur

sant om användaren har gett sitt samtycke, falskt annars.

Exempelvis
var hasConsent = _cmpManager.HasConsent();

OpenConsentLayer

Öppnar samtyckesskiktet för att hantera användarens samtyckesinställningar.

Exempelvis
_cmpManager.OpenConsentLayer();

OpenConsentLayerOnCheck

Öppnar samtyckesskiktet vid behov baserat på kontroller.

Exempelvis
_cmpManager.OpenConsentLayerOnCheck();

Har säljare

Kontrollerar om en leverantör med angivet ID har valts av användaren.

parametrar
  • id: ID för säljaren att kontrollera.
Returtyp

bool: Sant om leverantören är vald, annars falskt.

Exempelvis
bool result = HasVendor("vendorId");

Har Syfte

Kontrollerar om ett ändamål med angivet ID har valts av användaren.

parametrar
  • id: ID för syftet att kontrollera.
Returtyp

bool: Sant om syftet är valt, falskt annars.

Exempelvis
bool result = _cmpManager.HasPurpose(purposeId);

CheckConsentIsRequired

Kontrollerar om användaren behöver ge sitt samtycke

Returtyp

bool: Sant om samtycke krävs

Exempelvis
var isRequired = await _cmpManager.CheckConsentIsRequired();

ExportCmpString

Returtyp

sträng: De exporterade CMP-inställningarna som en sträng.

Exempelvis
string cmpSettings = ExportCmpString();

ImportCmpString

parametrar

sträng: CMP-strängen

Returtyp

CmpImportResult: Resultat om importen lyckades

Exempelvis
 result = await _cmpManager.ImportCmpString(cmpString);

GetAllPurposes

Får en lista över alla tillgängliga ändamål.

Returtyp

Lista: En lista över ändamåls-ID.

Exempelvis
List<string> purposes = GetAllPurposes();

GetEnabledPurposes

Får en lista över aktiverade syften.

Returtyp

Lista: En lista över aktiverade ändamåls-ID:n.

Exempelvis
List<string> enabledPurposes = GetEnabledPurposes();

GetDisabledPurposes

Får en lista över funktionshindrade ändamål.

Returtyp

Lista: En lista över inaktiverade ID:n.

Exempelvis
List<string> disabledPurposes = GetDisabledPurposes();

GetAllVendors

Får en lista över alla tillgängliga leverantörer.

Returtyp

Lista: En lista över leverantörs-ID.

Exempelvis
List<string> allVendors = GetAllVendors();

GetEnabledVendors

Får en lista över aktiverade leverantörer.

Returtyp

Lista: En lista över aktiverade leverantörs-ID:n.

Exempelvis
List<string> enabledVendors = GetEnabledVendors();

GetDisabledVendors

Får en lista över funktionshindrade leverantörer.

Returtyp

Lista: En lista över inaktiverade leverantörs-ID:n.

Exempelvis
List<string> disabledVendors = GetDisabledVendors();

GetGoogleAcString

Hämtar Google Advertiser Consent-strängen.

Returtyp

sträng: Googles annonsörssamtyckessträng.

Exempelvis
string googleAcString = GetGoogleAcString();

GetUsPrivacyString

Får den amerikanska integritetssträngen.

Returtyp

sträng: USA:s sekretesssträng.

Exempelvis
string usPrivacyString = GetUsPrivacyString();

Översikt:

Funktion Beskrivning parametrar
initialisera Initierar CMP Manager med domän, kod-ID, appnamn och språk. domän, codeId, appName, language
initialisera Initierar CMP Manager med ett konfigurationsobjekt. config (CmpConfig)
Har Samtycke Kontrollerar om användaren har gett sitt samtycke. Ingen
Har säljare Kontrollerar om en leverantör med angivet ID har valts av användaren. id (sträng)
Har Syfte Kontrollerar om ett ändamål med angivet ID är valt av användaren. id (sträng)
OpenConsentLayer Öppnar samtyckesskiktet för hantering av användarens samtyckesinställningar. Ingen
OpenConsentLayerOnCheck Öppnar samtyckesskiktet vid behov, baserat på en kontroll med backend. Ingen
CheckConsentIsRequired Kontrollerar om det är nödvändigt att öppna samtyckeslagret. Ingen
Acceptera alla Accepterar alla samtyckesalternativ. Ingen
Avvisa alla Avvisar alla samtyckesalternativ. Ingen
Starta Startar CMP Manager och visar samtyckesskiktet om det behövs. Ingen
Återställa Återställer CMP-inställningarna. Ingen
ExportCmpString Exporterar CMP-inställningar som en sträng. Ingen
ImportCmpString Importerar CMP-inställningar från en given sträng. cmp (sträng)
GetGoogleAcString Hämtar Google Advertiser Consent-strängen. Ingen
GetUsPrivacyString Får den amerikanska integritetssträngen. Ingen
GetLastATtrackingRequestDate Hämtar datumet för den senaste begäran om insyn i appspårning. Ingen
GetGoogleConsentModeStatus Hämtar aktuell status för Googles samtyckesläge. Ingen
GetAllPurposes Får en lista över alla tillgängliga ändamål. Ingen
GetEnabledPurposes Får en lista över aktiverade syften. Ingen
GetDisabledPurposes Får en lista över funktionshindrade ändamål. Ingen
GetAllVendors Får en lista över alla tillgängliga leverantörer. Ingen
GetEnabledVendors Får en lista över aktiverade leverantörer. Ingen
GetDisabledVendors Får en lista över funktionshindrade leverantörer. Ingen
SetUIConfig Ställer in gränssnittskonfigurationen för CMP-gränssnittet. cmpUIConfig (CmpUIConfig)
RequestATtrackingPermission (Endast iOS) Begär tillstånd för insyn i appspårning. Ingen

CmpUIConfig översikt:

Fastighet/metod Beskrivning Typ/parametrar
screenConfig Egenskap för att hålla den valda skärmkonfigurationen. Skärmkonfigurationslista
androidUiType (Endast Android) UI-typ för Android-enheter. AndroidUiType enum
androidFragmentContainerId (Endast Android) Container ID för Android Fragment. int
är fokuserbar (Endast Android) Om gränssnittet ska vara fokuserbart. bool
ärOutsideTouchable (Endast Android) Om yttre beröring ska upptäckas. bool
SetAndroidFragmentContainerId (Endast Android) Ställer in behållar-ID för Android-fragmentet. id (int)
SetAndroidUiType (Endast Android) Ställer in UI-typen för Android. typ (AndroidUiType)
CmpBridgeSetConsentManagerModal presentationsstil (endast iOS) Ställer in den modala presentationsstilen via externt samtal. modalPresentationStyle (int)
ConfigureModalPresentationStyle (endast iOS) Konfigurerar den modala presentationsstilen för iOS. stil (CmpIOSModalPresentationStyle)

CmpConfig Översikt:

Fastighet/metod Beskrivning Typ/parametrar
Konstruktör Initierar CMP-konfigurationen med nödvändiga parametrar. id, domän, appnamn, språk, uiConfig (valfritt)
UIConfig Egenskap för gränssnittskonfigurationen. CmpUIConfig
IdfaOrGaid Identifierare för annonsörer eller Google Advertising ID. sträng
Timeout Timeout för CMP-operationer. int
JumpToSettingsPage Om du ska hoppa till inställningssidan automatiskt. bool
DesignId Valfritt design-ID för anpassning av CMP-gränssnittet. int?
Felsök Aktiverar felsökningsläge. bool
Id Den unika identifieraren för CMP-instansen. sträng (skrivskyddad)
Domän Domänen som är kopplad till CMP-instansen. sträng (skrivskyddad)
App-namn Namnet på programmet som använder CMP. sträng (skrivskyddad)
Språk Språket för CMP UI och operationer. sträng (skrivskyddad)