Hur man integrerar CMP i en Shopify Affär?

Vänligen notera: Nedanstående beskrivning är endast giltig för manuell blockeringskod. Om du vill använda automatisk kodblockering, se till att CMP-koden sätts in direkt efter <head> del av din webbplatskod.

För att integrera CMP-koden i en Shopify Handla, följ dessa steg:

1. Logga in på ditt Shopify konto
  2. Klicka på din i menyn Onlineshop> Teman och redigera det aktuella temat

3. Klicka på fotkroppen Temahandlingar> Redigera kod

4. Öppna filtemat. Flytande, sök efter och sätt in CMP-koden direkt efter den

5. Tryck på spara

Jag integrerade CMP och aktiverade den, men kan inte se den?

Några Shopify teman har lagt till CSS-stil som döljer tomma DIV-element. Om du har aktiverat WCAG-alternativet i din design (CMPs => Designs => Redigera design => Box-inställningar) så placeras CMP i en skuggrot, därför verkar den överordnade DIV vara tom och döljs av Shopify CSS. Du skulle behöva lägga till en anpassad regel för att inte dölja tomma DIV:er:

1. I din Shopify admin, gå till Online Butik > teman
  2. Klicka skräddarsy.
  3. Klicka Temainställningar.
  4. Klicka Anpassad CSS.
  5. Lägg till en ny CSS-regel:
    div#cmpwrapper {display: block;}

6. Klicka Save.

Aktivera/tillåt Shopify spårning

För att Shopify intern spårning för att fungera, vänligen gör följande:

1. Dessutom till din "s971 Shopify International Limited", lägg även till dessa leverantörer (beroende på dina behov):

2. I dina CMP-inställningar => Integrationer => Samtyckesläge, aktivera Shopify Samtycke

3. I din Shopify backend gå till Försäljningskanaler => Onlinebutik => Inställningar => Kundsekretess => Välj "Insamlade efter samtycke"