Hur man integrerar CMP i en Oxid eShop?

Installera med kompositör

Plugin är testad för OXID v6.x och v7.x

1) Starta din konsol och flytta till din OXID mapp och kör:

composer require consentmanager/consentmanager4oxid
2) I din butiksbackend Tillägg> Moduler och aktivera "consentmanager"

3) Gå till Huvudinställning > Kärninställningar > consentmanager och
  • ange ditt CMP-kod-ID (obligatoriskt)
  • välj din blockeringslogik (krävs)
  • lägg till anpassad HTML t.ex. JS-variabler

4) Rensa din mallcache antingen i backend eller i din konsol med:

./vendor/bin/oe-console oe:cache:clear

Manuell integration

Vänligen notera: Nedanstående beskrivning är endast giltig för manuell blockeringskod. Om du vill använda automatisk kodblockering, se till att CMP-koden sätts in direkt efter <head> del av din webbplatskod.

För att integrera CMP-koden till en Oxid eShop följ dessa steg:

1. Logga in i din butik via FTP eller liknande
  2. Navigera till mappen som innehåller temat du använder (t.ex. ... / Application / vyer / flöde /)
  3. I temamappen bör du hitta en undermapp tpl / layout och inom detta bör du hitta en fil som heter bas.tpl
  4. Redigera filen och sök efter <body
  5. Efter avslutningen > av <body elementet, infoga den medföljande CMP-koden [{literal}] .... CMP-Code ... [{/literal}]
  6. Spara filen